Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17/07/2017

Onmisbare tips om een goed idee aan de man te brengen

Heb je een briljant idee maar is het moeilijk om de ultieme pitch te bedenken? Freelancer van het jaar Boris Lange helpt je een handje met handige tips die je altijd van pas komen.

Onmisbare tips voor een briljante pitch

Goede ideeën zijn zeldzaam, maar als je er een hebt dan wil je die ook direct met iedereen delen. Of het nou op school, op de werkvloer of gewoon thuis is. Maar hoe breng je binnen korte tijd jouw verhaal over?

Pitchen kan behoorlijk pittig zijn. Voor de ander is jouw idee immers helemaal nieuw, terwijl jij er al langer over hebt nagedacht. Hoe overtuig je anderen van jouw genialiteit?

SEAT wil mensen met een goed idee stimuleren om het succes achterna te jagen. Tijdens de Pitch and Ride krijgen ondernemers in de SEAT Ibiza één kilometer de tijd om hun verhaal aan presentator en ‘Freelancer van het jaar’ Boris Lange te pitchen. De winnaar houdt er 10.000 euro aan over. Ook niet geheel onbelangrijk: hij of zij mag een jaar lang rondrijden in de SEAT Ibiza. Leuk extraatje!

Een goede pitch kan het verschil maken tussen baalmomentjes vol frustratie en het ultieme succesverhaal.

Hoe breng je jouw idee het beste tot de man?

Maar hoe breng je jouw idee dan het beste over? Niet alleen in die SEAT, maar ook op je werk of op school? In deze video legt Boris je het allemaal uit. Met behulp van zijn simpele tips zorg je ervoor dat men opeens de genialiteit van jouw idee inziet.

De freelancer van het jaar vertelt bijvoorbeeld hoe je visuals kunt gebruiken om je verhaal over te brengen. Een catchy naam en een flinke portie vertrouwen in je project zijn ook essentials. Ook een goede tip: je moet je idee in drie zinnen kunnen uitleggen.

Het zijn van die trucjes waar je niet zo snel aan denkt, maar een wereld van verschil kunnen maken. Ook als je een spreekbeurt voor de hele klas houdt, of als je je baas ervan wil overtuigen dat je een groter bureau nodig hebt. Succes met je volgende pitch!

In samenwerking met SEAT

Reageer op artikel:
Onmisbare tips om een goed idee aan de man te brengen
Sluiten