Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 21 sep 2017

WANT to have: orde in de chaos met de beste apps voor een to-do lijst

Dit artikel hebben we speciaal voor de ultieme chaoot geschreven. Ben jij zo chaotisch dat je zelfs je papieren to-do lijstje kwijt raakt? Dan staan hier de beste to-do apps voor je op een rijtje, zodat je het opzoeken van de beste apps alvast van je to-do lijst kan strepen.

Onze tip: Todoist

Todoist is op zo’n beetje ieder platform te verkrijgen en werkt overzichtelijk, snel en is gemakkelijk in gebruik. De app maakt gebruik van allerlei soorten reminders op basis van je locatie, je kunt je eigen labels en filters toevoegen en kunt templates maken voor terugkerende projecten.

Todoist laat je taken organiseren in verschillende handige mapjes zoals je inbox die is bedoeld voor taken die je nog uit moet voeren. Die map wordt vervolgens weer opgedeeld in verschillende categorie├źn als vandaag, de komende zeven dagen en volgende week. Mocht je een Alexa speaker in je huis hebben staan dan kun je Todoist er aan koppelen zodat je altijd herinnerd wordt aan je taken. Helaas voert de app zelf niet de taken voor je uit, maar is hij wel erg handig om niks over het hoofd te zien. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

to-do lijstje

Any.do

De to-do app Any.do heeft veel dezelfde functies als de andere apps in dit lijstje. Zo synchroniseert hij je taken op al je verschillende apparaten en maakt hij het mogelijk om taken op een vast moment te laten terugkeren. Een toffe feature aan deze app is echter de spraakfunctie: je kunt taken in deze app zetten door tegen je smartphone te praten.

In de Any.do Moment functie kun je taken zetten die perse vandaag gedaan moeten worden. Dit geeft een handig overzicht van de dingen die je op de desbetreffende dag zelf moet doen. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

to-do lijstje

Remember the Milk

In 2016 is de handige app Remember the Milk goed op de schop gegaan. Het design van de app die al sinds jaar en dag bestaat is aangepast waardoor hij er weer net zo up-to-date uitziet als de concurrentie. Ook deze app heeft alle belangrijkste functies van wat je van een to-do lijst zou verwachten.

Deze app werkt ook goed met Google Calendar en Evernote. Mede hierdoor is het delen van taken met vrienden en collega’s is ook erg gemakkelijk. Als je van plan bent erg intensief gebruik te maken van deze app dan raden we je wel aan over te stappen naar de betaalde pro-versie dat rond de 35 euro per jaar kost. Wat dat betreft loopt deze app echt wel achter op de concurrentie, die basic functies wel gewoon gratis aanbieden. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

to-do lijstje

Omnifocus

Omnifucus is de to-do lijst-app waarop je bijna alles wat je kunt bedenken zelf kunt customizen. Het ontwerp van de app heeft sterk wat weg van het boek van David Allen Getting Things Done, wat ongeveer de bijbel is als je het over persoonlijke productiviteit hebt.

Een nadeel aan deze app is dat je hem alleen kunt downloaden en gebruiken op iOS en macOS. Sorry Android-gebruikers! Een ander nadeel is dat de app redelijk prijzig is. Ook al is het een eenmalige aankoop, je moet nog steeds 39,99 dollar neerleggen voor de app. We snappen dat niet iedereen dat geld er voor over heeft. Pas wel op dat je niet zo lang blijft customizen dat je uiteindelijk nog geen taken van je to-do lijst gedaan krijgt ;-).

to-do lijstje

Onus Wedo

De laatste app in dit rijtje richt zijn pijlen op studenten. Deze app biedt, naast de gebruikelijke functies, de mogelijkheid aan om je gewoonten en sociale bezigheden te tracken.

Deze app is in het bijzonder handig voor studenten omdat het erg gemakkelijk is om er groepsprojecten in te organiseren. En niet geheel onbelangrijk (al helemaal voor studenten): de belangrijkste functies op deze app zijn allemaal gratis. We nemen dus maar even voor lief dat het ontwerp van de app een beetje inspiratieloos is.. Onus Wedo is gratis te downloaden op iOS en Android.

to-do-lijstje

Heb je een to-do lijstjes-app geïnstalleerd maar heb je nog niet zo veel to do? Check dan deze pagina voor wat inspiratie!

Reageer op artikel:
WANT to have: orde in de chaos met de beste apps voor een to-do lijst
Sluiten