Dominick Vietor
Dominick Vietor Tech 16 jan 2019

Dit zijn de vijf beste waterdichte smartphones

Introductie: regenproof

In ons regenachtige landje is het geen overbodige luxe als je smartphone niet vies is van een beetje water. Veel toestellen kunnen tegenwoordig tegen een spatje, maar echt waterdichte smartphones geven toch net die extra peace of mind. Daarom vertellen we je in dit artikel wat de vijf beste waterdichte smartphones van het moment zijn.

Hoewel het er even op leek dat alle smartphones waterdicht zouden worden, blijkt dat toch vooral voorbehouden te blijven aan de echte high-end smartphones. Toch kun je in alle klassen een leuke waterdichte telefoon op de kop tikken. Vandaar dat we ons in deze lijst richten op de waterdichte toestellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De grens van ‘waterdicht’ ligt voor dit lijstje bij een IP-rating van minimaal IP67. Dat betekent dat alle toestellen in dit artikel officieel minimaal een half uur op een meter diepte kunnen verblijven. Dat raden we je niet aan, maar het betekent in ieder geval dat zo’n toestel niet kapot gaat als je een ongelukje hebt.

Er zijn overigens ook toestellen die niet officieel waterdicht zijn, maar wel tegen water blijken te kunnen. Denk aan een OnePlus 6T, Huawei P20 of Samsung Galaxy A9 2018. Regenproof zijn dat soort toestellen wel, maar omdat de fabrikant niet kan garanderen dat ze tegen water kunnen nemen we ze niet mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf beste waterdichte smartphones
Sluiten