Noah Korevaar
Noah Korevaar Apple 12 dec 2017

De vijf beste weer-apps voor iOS: gaat het sneeuwen?

De App Store staat vol met weer-apps, maar welke zijn nou echt de moeite waard? We zetten de vijf beste weer-applicaties voor je iPhone of iPad op een rijtje.

Beste weer-apps voor iOS

Het weer kan in Nederland bijzonder wisselvallig zijn. De ene dag loop je buiten met een paraplu en verkleumde vingers, terwijl je een week later in je korte broek een ijsje kunt gaan halen. Altijd weer een verrassing, maar gelukkig kun je zorgen dat je voorbereid bent op het weer.  Een dikkere jas aan, of juist een grote fles zonnebrand in je tas gooien.

Met behulp van weer-apps weet je wat je buiten te wachten staat, ook over een paar dagen. De App Store staat er vol mee, waardoor het lastig kan zijn om de beste weer-applicaties te vinden. Wij helpen je een handje door de vijf beste weer-apps voor iOS op een rijtje te zetten. Heb je een Android smartphone of tablet? Check dan dit artikel.

Dark Sky

We beginnen met de meest prijzige app in dit lijstje: Dark Sky. Ja, de App Store staat vol met gratis weer-apps, maar Dark Sky is absoluut de investering waard. Je kunt een uur van te voren per minuut checken hoe het er buiten uit gaat zien, zodat je precies die ene grote bui kunt ontwijken. Verder kun je natuurlijk de voorspellingen voor de komende dagen bekijken. Waar veel gratis apps op sommige vlakken specifieke functies missen, is Dark Sky een zeer compleet totaalpakketje. Bovendien is er een excellente bijbehorende Apple Watch applicatie. Altijd een mooie bonus!

weer-apps iOS

Check ook de strak vormgegeven visualisaties van Dark Sky. De kaarten zien er mooi uit, in tegenstelling tot veel andere weer-apps. De perfecte weer-app? Dat ligt er aan of je bereid bent om 3.99 euro te betalen, waar andere applicaties gratis zijn. Aan de andere kant: veel premium weer-applicaties moet je per maand of jaar betalen, dit is een eenmalige aankoop. Dark Sky zal je in ieder geval zeker niet teleurstellen.

The Weather Channel

The Weather Channel hoort absoluut in dit rijtje thuis. Het is niet alleen een gratis en bijzonder uitgebreide app, maar ook het bedrijf dat de weer-data levert aan veel andere applicaties. Ja, ook die van Apple zelf. Met de gegevens zit het dus wel goed. De app verandert automatisch op basis van je huidige locatie. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Daarnaast kun je notificaties instellen en exclusieve web-content checken.

weer-apps iOS

Daarmee heb je ook meteen het grootste nadeel van The Weather Channel te pakken. De applicatie zit volgepropt met informatie, van informatie voor surfers tot specifieke metingen van allergieën. Het kan allemaal een beetje too much zijn. Wanneer je daar echter gewend aan bent, dan is The Weather Channel een van de beste weer-apps voor iOS van dit moment. De weer-applicatie is gratis. Voor 3.99 euro per jaar kun je de advertenties uitzetten.

Yahoo Weather

Yahoo Weather is een van onze favoriete weer-applicaties voor je iPhone of iPad. Dat komt vooral door het design van de applicatie. Yahoo is de eigenaar van Flickr, waardoor de app toegang heeft tot vele schitterende foto’s. Op basis van de weersomstandigheden en het tijdstip wordt er een bepaalde foto gebruikt als achtergrond. Als het sneeuwt buiten, dan zul je ook een relevante foto met sneeuw te zien krijgen. Voeg daar soepele animaties aan toe en je hebt een prachtige applicatie. Het oog wil ook wat!

weer-apps iOS

Maak je geen zorgen, want ook qua functionaliteit blinkt Yahoo Weather uit. Van accurate voorspellingen tot handige notificaties en allerlei kaarten: Apple’s eigen app is in vergelijking zeer beperkt.  Yahoo Weather is gratis, maar helaas zijn de advertenties soms behoorlijk irritant. Je moet er namelijk langs scrollen om de informatie te zien.

Weeronline HD

We willen ook even de aandacht vestigen op de beste weer-app voor je iPad. Veel weer-applicaties maken amper gebruik van het grote scherm van de tablet. Dat is natuurlijk zonde, juist omdat het grote scherm zeer geschikt is voor grote weerkaarten en informatie. De Nederlandse app Weeronline HD laat gelukkig zien hoe het wel moet. Het leuke aan deze weer-app is dat je zelf een dashboard samen kunt stellen.

weer-apps iOS

Kies bijvoorbeeld een pollenkaart, wat weerfoto’s of relevante wintersportinformatie. Of ga je juist voor specifieke buienkaarten en grafieken? Weeronline HD laat jou de keuze maken. Dat maakt deze weer-applicatie zo briljant. De uitgebreide wintersportinformatie kost 1.79 euro. Je kunt ook de advertenties wegkopen, voor 1.79 euro per jaar. Daar krijg je echter wel een van de meest veelzijdige weer-apps voor terug, waarbij je zelf kunt beslissen of je overladen wil worden met informatie. Nederlandse glorie!

WeatherPro

We sluiten dit lijstje af met WeatherPro, een van de meest bekende weer-applicaties voor iOS. En terecht, want de MeteoGroup heeft een zeer complete weer-applicatie afgeleverd. Bij het openen van de app krijg je meteen een regenkaart te zien. Zo weet je meteen of je een paraplu moet meepakken. Daarnaast kun je per dagdeel het weertype checken, en natuurlijk weersvoorspellingen voor de komende dagen. Bovendien zijn de grafieken bijzonder duidelijk, iets wat we helaas niet van elke weer-applicatie kunnen zeggen. WeatherPro valt vooral op vanwege de mogelijkheid om locaties op te slaan, en snel overzichtjes daarvan te bewonderen.

weer-apps iOS

WeatherPro is in principe gratis, maar voor wintersportinformatie en andere extraatjes zul je 9.99 euro per jaar moeten betalen. Dan krijg je ook meteen de aparte app AlertsPro. Daarmee kun je waarschuwingen en notificaties instellen op basis van je specifieke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een waarschuwing krijgen als het kouder is dan dertien graden en het in Tilburg zachtjes regent? AlertsPro regelt het voor je.

Daarmee hebben we alweer vijf weer-applicaties gehad. Zit jouw favoriet ertussen? De vraag blijft natuurlijk waarom zelfs de beste weerinstituten er geregeld naast zitten met hun voorspellingen. Het antwoord is simpeler dan je misschien zou denken. Check ook ons weer-applicaties overzicht voor Android!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vijf beste weer-apps voor iOS: gaat het sneeuwen?
Sluiten