Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 25 september 2016

Work it! De beste werkplekken in Amsterdam

De traditionele werkplek is langzaam aan het verdwijnen. De kantoortuin en open werkplekken zijn slecht een paar voorbeelden van het nieuwe werken. Hoewel wij niet helemaal weten wat we ervan moeten vinden is er één soort werk waar wij wel van houden: werken buiten de deur. Daarom hebben we de beste werkplekken in Amsterdam op een rij gezet.

Ramses

Ramses is een pop-up restaurant op de Keizersgracht 324. Ze zijn open tot en met december 2016 en is zeker een dag werken waard. Van binnen is het restaurant prachtig en modern ingericht. Door de grote ramen valt er veel licht naar binnen en als je even wilt chillen kun je gaan zitten op de Chesterfields. Let binnen vooral op de kleine knipogen naar Ramses Shaffy. Net open en nu al één van de beste werkplekken. Chapeau!

Bocca Coffee Roasters

Bocca is één van de favoriete werkplekken van hoofdredacteur Rutger. Bocca zit op de Kerkstraat 96 heeft een ambiance van heb ik jou daar! Door de lichte kleuren en het vele hout voel je je helemaal zen. Perfect als je behoefte hebt aan rust in je hoofd. En ook fijn: alles is fairtrade. Top.

The Pool

The Pool heeft een website waardoor je al niet anders kunt dan er een keer langsgaan. Serieus, dat eten ziet er bizar goed uit. Uiteraard werk je niet buiten de deur om je alleen bezig te houden met het eten. Bij The Pool heb je snel Wifi en je waant je in een zwembad door de geinige verwijzingen naar the pool. Je vindt deze toko op de Wibautstraat 131-A.

CT Coffee & Coconuts

Ah de Coffee & Coconuts, of noem het net als wij liefkozend CC. Een heerlijke plek op de Ceintuurbaan 282 met een heerlijke kaart. CC is gelegen in een oud filmhuis en heeft daar een fraaie look aan overgehouden. Het interieur doet een beetje denken aan een strandtent-achtige vibe met veel hout en natuurlijke materialen. Houd er wel rekening mee dat het hier vaak druk is en warm. Hoe hoger je komt, hoe sneller je zit te zweten. Is niet erg, dan smaakt die kokosnoot meteen een stuk lekkerder!

Het Warenhuis

Het Warenhuis is een nieuwe hotspot én werkplek op de Haarlemmerstaat 65. Je kunt hier ‘s ochtends vroeg om 7.30 uur gaan zitten en blijven zitten tot één uur ‘s nachts (in het weekend zelfs tot drie). Aan alles, ja echt alles is gedacht. Een goed ontbijt, een heerlijke lunch, een fijne borrelkaart en goede (alcoholische) sapjes. Wat Het Warenhuis zo cool maakt is dat het de geschiedenis van het pand terug laat komen in kleine details.

De beste werkplekken

Mochten ze bij jou niet echt van buiten de deur werken zijn, dan zou je kunnen proberen thuis te werken met één van deze smoesjes. Zorg er in ieder geval voor dat je op een plek gaat werken die ook voor jou werkt. Als je niet van donker houdt, ga dan niet zitten in restaurant The Dark Dungeon (slechts een voorbeeld). Het is namelijk wel zo dat je omgeving veel kan beteken voor je productiviteit.

Reageer op artikel:
Work it! De beste werkplekken in Amsterdam
Sluiten