Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 feb 2018

De vijf beste Xbox One-games van dit moment

Hoewel de Xbox One een hele fijne spelcomputer is, moet de console het qua populariteit duidelijk afleggen tegen de PlayStation 4 en de Nintendo Switch. Enerzijds ligt dat aan de matige communicatie van Microsoft voor de lancering van de console, anderzijds aan de content. Waar de andere consoles smijten met interessante exclusieve games, daar weet de Xbox One minder indruk te maken. Toch valt er nog genoeg op te beleven. Dit zijn daarbij de vijf beste Xbox One-games van de afgelopen maanden.

Beste Xbox One-games: Monster Hunter World

We beginnen dit overzicht met Monster Hunter World, wat toch wel de beste game is, die dit jaar heeft voorgebracht. In de game kruip je in de huid van een Monster Hunter en reis je af naar een nieuwe wereld. Daar bezoek je diverse gebieden en ga je op zoek naar enorme beesten om te slachten. Met de spullen die zij achterlaten kun je dan weer voorwerpen maken en jouw personage beter te maken. Monster Hunter World is boeiend in je eentje, maar wordt beter wanneer je hem met vrienden gaat spelen.

Beste Xbox One games

Scoor hem hier
Lees hier de review

Beste Xbox One-games: PlayerUnknown’s Battleground

We kennen PlayerUnknown’s Battleground als de grote pc-hit. Sinds eind vorig jaar is de game ook beschikbaar op de Xbox One. Hij loopt nog niet helemaal lekker, maar als je je daarover heen kunt zetten, krijg je een ongeveer zelfde ervaring als op de pc. Dat betekent dat je moet proberen om andere spelers af te maken en zelf in leven te blijven. Wie overblijft in de strijd, wint. Het kan soms een spannend geheel zijn, maar je zult ook potjes meemaken waar er eigenlijk nauwelijks iets gebeurt. Het is dan echter de constante spanning van waar eventuele vijanden zijn die het boeiend maakt.

Beste Xbox One games

Scoor hem hier

Beste Xbox One-games: Dragon Ball FighterZ

De beste vechtgame die je op dit moment kunt scoren in Dragon Ball FighterZ, ook op de Xbox One. Het is een 2D-fightinggame, waarbij iedere speler een team van drie Dragon Ball Z-helden maakt en het dan tegen elkaar opneemt. Daarbij heb je en veelvoud aan speciale aanvallen en tactieken die je kunt gebruiken om als winnaar uit de strijd te komen. Het is een game die online het beste tot zijn recht komt, maar in je eentje is er ook een storymodus die enigszins de moeite waard is.

Beste Xbox One games

Scoor hem hier

Lees hier de review

Beste Xbox One-games: Call of Duty WWII

Natuurlijk wil je ook een beetje gaan knallen. Aan de Call of Duty WWII heb je dan een hele goede. Nadat de serie zich jarenlang afspeelde in de toekomstige en moderne tijd, neemt Call of Duty WWII je mee naar de Tweede Wereldoorlog. De game biedt een zeer boeiend singleplayeravontuur, waarin je een paar indrukwekkende veldslagen voorgeschoteld krijgt. Maar het is met name de multiplayermodus die de game op de lange termijn interessant maakt. Het is een Call of Duty-ervaring zoals we dat al een paar jaar niet meer hebben gehad.

Beste Xbox One games

Scoor hem hier

Lees hier de review

Beste Xbox One-games: Forza Motorsport 7
De laatste game uit dit rijtje is een titel die je net zoals PlayerUnknown’s Battleground alleen op de Xbox One qua consoles kunt beleven: Forza Motorsport 7. Het is misschien wel de beste racegame van dit moment met een veelvoud aan circuits en wagens. Bovendien ziet de game er heerlijk uit en racet het als een zonnetje. Een absolute topper en één van de redenen om toch een Xbox One in huis te halen.

Beste Xbox One games

Scoor hem hier

Lees hier de review

Heb je nog geen Xbox One of twijfel je om een betere versie te scoren? Dan hebben we vijf redenen om een Xbox One X (niet) te kopen.

Reageer op artikel:
De vijf beste Xbox One-games van dit moment
Sluiten