Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Tech 23 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Bestuur je computer met een drilpudding! Makey Go maakt van alles een knop

Op WANT toen we regelmatig accessoires voor je computer of devices. De Makey Go valt zelf niet écht in deze categorie, maar laat je zelf accessoires verzinnen! Je klikt ‘m in een USB-port, prikt de andere kant in een voorwerp en hatsekidee. Je bestuurt je computer met… een kiwi of een drilpudding!

Wat kun je met de Makey Go allemaal aan je tablet of pc verbinden? Bíjna alles, als het maar een klein beetje geleidend is. In principe koppel je de Makey Go aan een bepaalde knop (op je laptop) of een andere actie (op een tablet). Zodra je het voorwerp aanraakt dat aan de Makey verbonden is, wordt de spanning van je vingers opgepikt. Dit signaal reist naar je device, waarna de actie wordt uitgevoerd.

Zo kun je dus piano spelen op een tros bananen, je hond laten Skypen, selfies maken in een photobooth, of wat dan ook! Makey is vooral bedoeld voor kinderen, zodat ze op een speelse manier techniek kunnen ontdekken. Als volwassene kunnen we er echter ook zat leuke toepassingen voor bedenken.

Makey Go is op Kickstarter te reserveren voor ongeveer zeventien euro. Als het goed is wordt hij in november geleverd. Wat zou jij knutselen met zo’n slimme verbinding?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bestuur je computer met een drilpudding! Makey Go maakt van alles een knop
Sluiten