Na Wear OS komt Spotify ook met standalone app voor Apple Watch

Spotify lijkt de laatste tijd druk bezig te zijn geweest met het verspreiden van de muziek streamingdienst naar zoveel mogelijk devices. Onlangs werd er al een standalone app uitgebracht voor Wear OS wearables en het lijkt erop dat binnenkort ook de Apple Watch aan de beurt is.

Spotify bèta via TestFlight

Hoewel Spotify zelf nog niks heeft aangekondigd, werd door een Reddit-gebruiker pas een iOS bèta versie van de app gespot. De Redditer liet weten dat Spotify eindelijk was gestart met het testen van een Apple Watch app. Ook liet de gebruiker weten dat je als gebruiker al gauw met de app aan de slag kunt, nadat je je hebt aangemeld voor het bèta programma via TestFlight.

Spotify Apple Watch

Nog geen offline feature

Het lijkt er echter op dat de Spotify app nog in de beginfase zit. Zo zou je er op het moment alleen nog maar de playback van je nummers kunnen besturen en zou je bijvoorbeeld nog geen tracks offline kunnen beluisteren. Verschillende Reddit-gebruikers zouden al aan de slag zijn gegaan met de app en volgens één zou de offline feature later nog toegevoegd kunnen worden. De gebruiker laat ook weten dat de app nog niet is geoptimaliseerd voor de 40mm en 44mm wearables van de Apple Watch Series 4. Ook dat zou in de toekomst gefixt moeten worden.

Veel gebruikers zullen blij zijn met een standalone Spotify app. Als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent, heb je niet altijd zin om je smartphone mee te slepen. De app zou hiervoor een grote uitkomst zijn. Onlangs kwam Spotify ook al met grote veranderingen voor Premium-gebruikers. Zo steekt de radiofunctionaliteit nu anders in elkaar en gaat de navigatie anders werken.

MacRumors

Reageer op artikel:
Na Wear OS komt Spotify ook met standalone app voor Apple Watch
Sluiten