Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 nov 2019

Bethesda opent nieuwe studio met voormalige Prey-ontwikkelaar

Uitgever Bethesda, die je kent van games als Doom. Fallout en The Elder Scrolls, heeft met Roundhouse Studios een nieuwe studio geopend. Hierin zullen vooral oud-werknemers van Human Head studios aan het werk gaan.

Die laatste ken je voornamelijk van de originele Prey, die best wel goed was. Voor deze nieuwe constructie brachten ze nog de game Rune 2 uit.

Bethesda opent nieuwe studio

De uitgever van Rune 2, Ragnarok, zit nu een beetje met de gebakken peren. Het plan was namelijk dat Human Head studios na de lancering van die game nog content voor de titel zou gaan uitbrengen. De uitgever moet nu op zoek gaan naar een andere partij om die plannen te realiseren. Maar volgens Chris Rhinehart, de nieuwe creative director van Roundhouse Studios, was er geen enkele andere keuze. De studio was zo goed als kapot en op dat moment werd er om hulp gevraagd bij Bethesda. Die laatste hoefde niet lang na te denken en besloot de nieuwe studio op te richten. Daarbij kreeg iedereen die bij Human Head studios aan het werk was een aanbieding om in de nieuwe studio aan de slag te gaan. En velen hebben daar positief op gereageerd.

Bethesda Prey 2
Prey 2 voordat hij geschrapt werd (Bron: Bethesda)

Als gevolg daarvan is men eigenlijk vanaf dag één aan de slag gegaan met een nieuw project, dat later gaat worden aangekondigd. Het duurt waarschijnlijk wel een paar jaar voordat die game uitkomt. De mensen van Human Head studios zijn vooral bekend geworden met de release van Prey. Vervolgens werd er gewerkt aan Prey 2, maar die werd geschrapt en werd uiteindelijk de nieuwe Prey door een andere studio gemaakt. Verder hebben ze geholpen bij de ontwikkeling van Batman: Arkham Origins en BioShock Infinite. Games die ze zelf hebben gemaakt naast Runde 2 is The Quiet Man en Rune. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Bethesda opent nieuwe studio met voormalige Prey-ontwikkelaar
Sluiten