Bethesda komt met The Elder Scrolls Online-stream voor het goede doel

December is een maand van feest, maar ook zeker een maand van geven. Op dat gebied zien we morgen bijvoorbeeld een mooie actie bij gamewebsite Power Unlimited, die als Sinterklaas games weggeeft en geld inzamelt voor KiKa. Ook uitgever Bethesda doet mee met het goede doel en komt met een speciale stream rondom de game The Elder Scrolls Online.

Dit evenement wordt op 10 december gehouden in het kattencafé ‘Kopjes’ in Amsterdam. Verschillende Youtubers en streamers gaan daar tien uur lang met de game aan de slag en vragen kijkers om geld te doneren voor het goede doel. In dit geval is dat dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS.

The Elder Scrolls Online voor het goede doel

De livestream is op 10 december te volgen via het Twitch-kanaal van Bethesda zelf. Elke donatie die gedaan wordt door de kijker wordt verdubbeld door Bethesda tot en met een bedrag van 5.000 euro.

The Elder Scrolls Online goede doel
De stream voor The Elder Scrolls Online (Bron: Bethesda)

Deze charity stream maakt deel uit van een groot wereldwijd project genaamd ‘Slay Dragons, Save Cats’. ESO-spelers hebben al meer dan 139.000 dollar van de vooropgestelde 200.000 dollar opgehaald om wereldwijd de levens van huisdieren te helpen redden en verbeteren via de verenigingen Best Friends Animal Society (Noord-Amerika), en FOUR PAWS (pan-Europees). De donatie van 200.000 dollar wordt gelijk verdeeld tussen Best Friends Animal Society en FOUR PAWS wanneer het initiatief op 9 december 2019 afloopt. Bijkomend hebben spelers tot nu toe rechtstreeks al 1.380 dollar aan de goede doelen geschonken.

Dieren hebben altijd al een dierbare plek in het hart van Bethesda gehad, maar katten waren iets speciaals dit jaar. In het nieuwste hoofdstuk van de game The Elder Scrolls Online, die in juni werd gereleaset, worden de Khajiits en hun thuisland onder vuur genomen door draken. Spelers kunnen Elsweyr’s katachtige bewoners redden door draken te slachten en voor elke vijf gevleugelde monsters die worden geveld tot 9 december, zal Bethesda 1 Amerikaanse Dollar doneren, tot een maximumbedrag van 200.000 dollar. Wil je meer lezen over gamen? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Bethesda komt met The Elder Scrolls Online-stream voor het goede doel
Sluiten