Rutger Houweling
Rutger Houweling 7 jul 2014
Leestijd: 4 minuten

Betoverend! Slapen in het Noorse Juvet Landscape Hotel

Stop met wat je aan het doen bent. Het is tijd om van je stoel te springen en de wereld te ontdekken! Er zijn zoveel parels te vinden die je voor eens en voor altijd een gelukkiger mens maken. En daar hoef je niet altijd uren voor in het vliegtuig te zitten. Ben je bijvoorbeeld wel eens in Noorwegen geweest? Ook wel het Nieuw-Zeeland van Europa genoemd en maar twee uur vliegen vanaf Amsterdam. Daarnaast maakt het niet uit of je dit land in de winter, lente, zomer of herfst bezoekt, want elk seizoen heeft zo haar charmes. We kunnen dan ook honderden artikelen vullen met wat je er allemaal kunt doen en kunt zien. Dat doen we niet. We hebben een juweel van een slaapplek gevonden waar je, als je naar Noorwegen reist, minimaal een nacht moet doorbrengen. In het Juvet Landscape Hotel in Valldal slaap je namelijk middenin de natuur en in duurzaam Noors design.

 
Juvet Landscape Hotel
De benaming ‘landschaphotel’ komt vanuit het idee dat er voor de bouw volledig van het landschap gebruik is gemaakt. Het is begonnen bij zeven kamers, of eerder houten kubussen, die door de architecten Jensen & Skodvin zo zijn ontworpen dat ze samensmelten met de natuur. De volledige breedte is van glas voorzien waardoor je in elke kubus van een panoramaview kunt genieten zonder dat je bij een andere kubus naar binnen kijkt. Daarnaast zijn ze zo geïsoleerd dat je er pure stilte ervaart zodat je heerlijk tot rust kunt komen en je écht één met de natuur voelt. De twee architecten hebben samen met de eigenaar Knut aangetoond dat modern design en innovatie hand in hand gaan met lokale bouwtradities. Ondanks dat het Juvet Landscape Hotel in een vallei is gebouwd is de natuur onaangepast gebleven. Daarnaast is het zo gebouwd dat als het weg moet, de cottages ook weer eenvoudig verwijderd kunnen worden zonder de natuur te beschadigen. Hier is lang en duidelijk over nagedacht.

 

‘Bird nesting boxes’
Het is alleen niet bij de zeven kubussen gebleven. Eigenaar Knut heeft op een heuvel twee vogelhuizen voor mensen laten bouwen. Een complete houten constructie waar innovatie en prachtig design vanaf stralen. Wij werden in maart door Visit Norway en Fjord Norway uitgenodigd om tijdens de winter in één van deze vogelhuizen te overnachten. Een fantastische ervaring!

Wat vooral bijzonder is, is dat je denkt dat je een knus huis tot je beschikking hebt, maar de kamer is niet groter dan acht vierkante meter. Het comfortabele bed is op de badkamer met douche en toilet gebouwd en heb je een sofa tot je beschikking om lekker op te chillen en van het uitzicht kunt genieten. Een groot raam aan de voorkant zorgt ervoor dat er veel licht wordt doorgelaten. En om volledig tot rust te komen hoor je bijna niets van wat er in de omgeving gebeurt.

 
Rendierstoofpot & jacuzzi
Het blijft uiteraard niet alleen bij slapen in het Juvet Landscape Hotel. Een oude boerderij is omgetoverd tot een grote woonkamer waar je kunt eten, maar ook boeken kunt lezen of werk kunt verrichten als dat nodig is. Knut en zijn team zijn bereid een heerlijke maaltijd voor je te maken. Wij kregen een rendierstoofpot voorgeschoteld. Een ding is zeker, als je hier overnacht moet je ervoor zorgen dat Knut deze voor je maakt. Wij schepten drie keer een vol bord op. Daarna kwamen de biertjes tevoorschijn en konden we uitbuiken in de warme jacuzzi die buiten aan de rand van de rivier staat. Bier + jacuzzi + Juvet Landscape Hotel = 3 x goud! Om het nog romantischer te maken begon het te sneeuwen toen we buiten in de jacuzzi zaten. Het was helaas wel bewolkt, want we kunnen ons voorstellen dat een heldere hemel voor een nog magischer plaatje had gezorgd.

De jacuzzi is trouwens een onderdeel van de spa. Vanaf hier heb je ook weer een fantastisch uitzicht over de vallei. Chill ‘m in de sauna en spot ondertussen de otters die er rondzwemmen. Of ontspan in de ‘Quiet Room’ met een goed boek.

 
Wat kost een overnachting?
Ben je van plan om Noorwegen te bezoeken dan is het de moeite waard om het gebied rondom Ålesund te bezoeken en in dit hotel te overnachten. Puur alleen al voor de beleving. Vanaf Ålesund is het zo’n negentig minuten rijden. Een overnachting kost ongeveer honderdtachtig euro per persoon en kost een drie-gangen diner zestig euro. Geloof ons, alleen voor die rendierstoofpot van Knut wil je hier naartoe. Wij zijn er in de winter geweest, wat zorgt voor een prachtige witte omgeving, maar kunnen ons voorstellen dat elk seizoen iets bijzonders heeft. Meer informatie over het Juvet Landscape Hotel vind je hier. Nu schijnen beelden meer dan woorden te zeggen dus om het af te maken vind je hieronder nog een aantal jaloersmakende plaatjes van de betoverende natuur rondom het hotel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Betoverend! Slapen in het Noorse Juvet Landscape Hotel
Sluiten