Nieuwe beveiligingscamera van Somfy jaagt inbrekers weg met een harde sirene

Het is in Nederland helaas niet mogelijk de voordeur open te houden. Inbrekers zijn continu op de loer om jouw (dure) spullen toe te eigenen. Beveiligingscamera’s zijn dan ook een verademing. Vooral nu ze de laatste jaren steeds goedkoper worden en met je telefoon te bedienen zijn. De nieuwe beveiligingscamera van Somfy maakt het nog leuker.

Somfy Outdoor Camera: een beveiligingscamera met slimme detectie

Ook beveiligingscamera’s zijn een hot item op de CES 2018 in Las Vegas. Neem deze nieuwe Somfy Outdoor Camera die een CES Innovation Award 2018 in de wacht sleepte. Het is een Plug & Play beveiligingscamera voor buiten die heel precies menselijke aanwezigheid nabij de woning herkent. De eigenaar van het huis krijgt een notificatie en kan vervolgens bepalen of er een krachtige sirene moet worden geactiveerd. Je wilt als huiseigenaar natuurlijk niet alleen je huis van binnen, maar ook van buiten in de gaten houden.

De sirene biedt een geluid van 110dB, maar hoeft niet altijd ingeschakeld te worden. Je kunt indringers ook direct aanspreken als je dat nodig vindt. Het intelligente systeem kan trouwens op nauwkeurige wijze mensen van dieren onderscheiden. Je kunt er dus vanuit gaan dat een kat of auto niet voor een vals alarm zorgt.

beveiligingscamera

Kwaliteit camera

Met de Somfy Outdoor Camera heb je de beschikking tot een Full HD camera, die met krachtige infrarood leds is uitgerust. Hierdoor moet je ook in de nacht helder beeld tot je beschikking krijgen. High Dynamic Range-functie (HDR) zorgt er uiteindelijk voor dat het contrast ook goed wordt weergegeven.

De installatie verloopt via het zogenoemde Plug & Play-proces. Je sluit ‘m aan op een stopcontact en het monitoren kan beginnen. Verbind ‘m nog wel even met je Wifi-netwerk en je kunt van over de hele wereld de sirene activeren. Dit gebeurt via de Somfy Protect-app. Nu wil je natuurlijk niet dat bij iedere menselijke detectie de beveiligingscamera jou een notificatie stuurt. Voorzie je gezin van de KeyFob en iedereen kan het alarm uitzetten zonder het gebruik van de smartphone.

Om de Somfy Outdoor Camera nog slimmer en completer te maken zorgt Somfy ervoor dat ‘ie met smarthome-systemen als Apple HomeKit, WorksWithNest, IFTTT, Amazon Alexa en Google Home werkt.

Beschikbaarheid

De beveiligingscamera voor buiten is vanaf de zomer van 2018 beschikbaar en kost je 249 euro. Je hebt dan de keuze uit wit en antraciet. It’s your choice!

Reageer op artikel:
Nieuwe beveiligingscamera van Somfy jaagt inbrekers weg met een harde sirene
Sluiten