Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 7 sep 2016

Bevestigd! Super Mario komt naar de iPhone

Het special Apple Event was nog maar een paar minuten op gang toen bekend werd gemaakt dat de meest legendarische loodgieter ter wereld, Super Mario naar de App Store komt. In de vorm van Super Mario Run, inclusief een multiplayer.

Temple Run, maar dan net iets anders

Op het podium werd de eerste gameplay getoond en het komt erop neer dat je de game met een continu rennende Mario start. De uitgading is om zo lang mogelijk te rennen, munten en paddestoelen te verzamelen. Natuurlijk komt er nog meer bij kijken, het wordt een rennend Super Mario avontuur.

Ook een multiplayer

Bijzonder is dat Nintendo ook een multiplayer mode voor de game introduceert in de vorm van Toad Rally multiplayer waarbij het gaat om zo veel mogelijk toads te verzamelen. Je kunt Toad Rally met iedereen ter wereld spelen wat het natuurlijk te gek maakt. Hoe cool het echt is weten we natuurlijk pas wanneer we de game hebben gespeeld.

Super Mario Run zal voor de kerstdagen in de App Store verschijnen, maar je kunt ‘m hier alvast reserveren. De downloadprijs heeft Nintendo nog even geheim gehouden. Zie jij Super Mario al rennen op de nieuwe iPhone 7 of iPhone 7 Plus? Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Apple presenteerde overigens ook de waterdichte Apple Watch Series 2 met GPS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bevestigd! Super Mario komt naar de iPhone
Sluiten