Beweging in de markt: ‘Kim Kardashian gaat Joe Rogan achterna op Spotify’

Kim Kardashian West heeft een deal met Spotify gesloten voor het produceren en presenteren van een nieuwe, exclusieve podcast. Eerder sloot de muziekstreamingdienst al een belangrijke deal met een andere superster, namelijk Joe Rogan, die later dit jaar zijn populaire podcast verhuist naar Spotify.

Het is niet duidelijk wat Kim Kardashian precies voor de deal gekregen heeft. Naar verluidt is de mediadeal tussen Rogan en Spotify meer dan 100 miljoen dollar waard, maar we betwijfelen of Kim K net zo waardevol is Spotify. Ze neemt namelijk geen populaire podcast mee zoals Rogan doet. Spotify wil ook niet reageren op de inhoud van de deal.

Dat betekent niet dat de superster niets te melden heeft. Ze is een voorvechter voor het veranderen van het justitiële systeem in de Verenigde Staten en is zelfs gaan studeren om zelf advocaat te worden, middels een speciale stageplek. Zo heeft ze al kunnen werken met het Innonence Project, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het vrijpleiten van mensen die onterecht in de gevangenis zitten. Dat gaat door middel van DNA-tests, maar ook door het systeem op een bredere manier aan te pakken, zodat het in de toekomst minder vaak gebeurt.

Spotify Premium voor Studenten MBO
Spotify. (Afbeelding: Spotify)

Spotify haalt Kim Kardashian binnen

De podcast van Kim Kardashian zal zich richten op het werk dat ze doet en het onderzoekende werk van co-producent Lori Rothschild Ansaldi. Beide vrouwen worden co-producent en co-presentatrices.

Met deze zet wil Spotify zich natuurlijk meer concentreren op het podcastaanbod van de muziekstreamingdienst. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf daarvoor ontzettend veel geïnvesteerd. Zo kocht het eerder Gimlet Media, het bedrijf achter podcasts als Reply All en The Pitch. Ook kocht het The Ringer, voor de nodige dosis informatie over cultuur en sport.

Bovendien laat Spotify hiermee zien dat het bedrijf niet te moeilijk doet over het trekken van de portemonnee. Het is bereid te betalen voor exclusiviteit en heeft zichzelf duidelijk ten doel gesteld een dominante speler te worden op de podcastmarkt. Wanneer de podcast van Kim Kardashian te beluisteren is, is op dit moment onbekend.

Wall Street Journal

Reageer op artikel:
Beweging in de markt: ‘Kim Kardashian gaat Joe Rogan achterna op Spotify’
Sluiten