Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Duurzaamheid 16 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Biedt Smart Palm schaduw, Wifi, informatie én een phone charger? Oh jazeker!

Als het erg warm is, is er bijna niets zo lekker als ontspannen in de schaduw van een boom zitten. Okee, je moet uitkijken voor teken, maar je kijkt wel comfortabel naar de wereld om je heen. In Dubai zijn normale bomen natuurlijk niet goed genoeg: daar staan sinds kort deze futuristische palmen!

Smart Palm

Deze Smart Palm bevat verschillende functies in één pakket. Als je even wilt rusten, neem je plaats onder de ‘bladeren’. Deze bevatten echter ook veertien vierkante meter aan zonnepanelen! De opgewekte energie wordt o.a. gebruikt om je telefoon op te laden.

In de stam zit een beeldscherm verwerkt, met touchscreen. Hier kun je bijvoorbeeld de kaart bekijken, of checken wat er vanmiddag en vanavond in de stad te doen is. Als klap op de vuurpijl is de Smart Palm ook een Wifi-punt, zodat je met smartphone of tablet gratis internet hebt. Voor de veiligheid is de Smart Palm uitgerust met beveiligingscamera’s en een alarmknop. Als je in de problemen, ram je die knop in en weten de hulpdiensten meteen waar je bent.

Op dit moment staan er nog maar twee Smart Palms in de stad, maar dat worden er uiteindelijk een stuk of honderd. Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als onder een échte boom zitten, maar Smart Palm heeft zeker zo z’n voordelen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Biedt Smart Palm schaduw, Wifi, informatie én een phone charger? Oh jazeker!
Sluiten