Daniel Koster
Daniel Koster 15 mei 2015
Leestijd: 3 minuten

Biergenieters opgelet: met (één van) deze 6 bierglazen drink jij je favoriete drank in stijl

Wij drinken bier liever niet uit de fles, wij drinken bier uit een bierglas, zoals het hoort. Zo kun je de aroma’s van het bier beter ruiken en het goudgele vocht fijner tot je nemen. Om jou mee te nemen in onze overtuiging hebben wij een stel van onze favoriete bierglazen voor je uitgestald. Check ze hieronder!

Fujiyama glas

Wij houden van glazen waar een betekenis achter zit. Dit is zeker het geval met het Fujiyama glas. Dit bierglas representeert Mount Fuji, een berg die 3776 meter hoog reikt en zich in Japan bevindt. Wanneer het glas gevuld is lijkt het het meest op de berg. Dit aangezien de berg, die redelijk hoog reikt, sneeuw op de top kent. De schuimkraag van het bier geeft dit aanzicht weer. Elk glas wordt handgeblazen door de Japanse vakmannen en wordt in een gave houten doos geleverd. Voor honderd euro (dit is inclusief verzendkosten, anders kost-ie 75 euro) kun je het glas hier bestellen. Zo heb je altijd een vet verhaal die je kunt vertellen tijdens het bier drinken.

Old Dutch Moscow Mule mok

Het woord ‘bierglas’ impliceert dat je enkel bier uit glas kunt drinken. Dit is uiteraard niet het geval. Deze mok is van koper gemaakt en is misschien wel de gaafste manier om jouw bier naar binnen te werken. Het heeft wel wat om een persoonlijke bier-mok te hebben die een beetje body heeft. Dit gaat zeker op voor deze robuuste mok. Voor bijna zeventien euro kun jij jouw bierdrink-ervaring hier net dat stukje extra’s meegeven.

Dual Beer glas

Het kan heerlijk zijn om twee verschillende bieren met elkaar te combineren. Dit gebeurt bijvoorbeeld in biercafés om nieuwe smaaksensaties te bewerkstelligen. Dit glas bestaat uit twee cilinders waarbij je in elke cilinder een biertje kunt schenken. Aan de bovenkant van het glas komen de twee cilinders samen en zo kun je het perfecte half-om-half biertje nuttigen. Wat een bijkomend voordeel is aan het glas, is dat de aroma’s van de twee bieren samen vrijkomen. Zo kun je voor het drinken al een goede indicatie van de smaak krijgen, en alvast ruiken wat het bier allemaal qua ingrediënten bevat. Doordat het glas er door het design strak en elegant uitziet zijn wij om. Ook zo enthousiast, check dan de website van Pretentious Glass.

Hopside Down glas

Dat je ook met bierglazen creatief kunt zijn, blijkt maar weer uit dit glas. Wanneer je een eerste blik op het glas laat vallen, valt het nog niet zo op. Schenk je ‘m echter vol met bier, dan zie je dat het lijkt alsof er een omgekeerde flesje met bier in het glas staat. Misschien niet één van de meest chique bierglazen, maar voor maar elf euro is het zeker een leuke toevoeging aan jouw bierglas-collectie.

Godinger Dublin mok

De Godinger is een compleet andere mok dan de eerder genoemde Old Dutch mok, echter is-ie niet minder gaaf. Deze mok is van kristalglas gemaakt en komt uit Dublin. Door dit kristalglas straalt het Ierse vakmanschap er letterlijk vanaf. De mok is wat minder robuust dan de Old Dutch, maar daardoor des te eleganter. Wij kunnen je het drinken uit een mok zeker aanraden en je zult je meteen een koning te rijk wanen met deze gave glazen. Voor een goede 26 euro schaf je er hier twee aan.

Amsterdam bierglas

Heineken kwam een goede tijd geleden met de Heineken Extra Cold. Het principe achter het Amsterdam bierglas is een beetje hetzelfde. Het is namelijk, vooral op de warme zomerdag, wel zo fijn om een koud glas pils te drinken. Deze glazen verzekeren dit. Ze zijn van een dubbele wand gemaakt en bestaan uit borosilicaatglas. Hierdoor is-ie bestand tegen temperaturen tot de min dertig en kan de koelvloeistof minimaal een half uur lang jouw bier koelen. Je kunt hier twee glazen voor dertig euro aanschaffen.

Welk bierglas?

Nu wij een paar bierglazen voor je hebben tentoon gestald is het aan jou om er eentje aan te schaffen. Weet jij alleen niet welke je wilt, of wil je voor een bepaald biertje een bierglas hebben, check dan deze site. Hier wordt per glas uitgelegd welke bieren je eruit hoort te drinken, handig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Biergenieters opgelet: met (één van) deze 6 bierglazen drink jij je favoriete drank in stijl
Sluiten