Bijna iedereen denkt dat ‘ie goede foto’s maakt, herken jij de professionele fotograaf?

Wij zijn ervan overtuigd dat niet iedereen die foto’s maakt zichzelf een fotograaf kan noemen. Ja, met wat tips over compositie en handige DIY smartphonetips kun je een heel end komen. Maar je bent er dan nog lang niet. Toch blijkt dat velen denken dat ze een prima fotograaf zijn. Dat is in ieder geval wat een onderzoek van Canon uitwees. Die vind je hieronder. Maar, is dat echt zo? Doet de hobbyfotograaf ten onder aan de professionele fotograaf, of is dat slechts een illusie. De proef wordt later in dit artikel op de som genomen!

Tachtig procent denkt goede tot uitstekende foto’s te maken

Tachtig procent denkt goede tot uitstekende foto’s te maken

In een onderzoek van Canon werden 1004 volwassen uit de Verenigde Staten ondervraagd. Doel hierbij was in kaart te brengen wat voor trends er op dit moment waren te onderscheiden binnen de fotografie. Een aantal interessante conclusies werden getrokken. Zo gaf tachtig procent van de ondervraagden aan dat ze goede tot uitstekende foto’s namen. Dat vonden wij opmerkelijk. Daarmee impliceren zij namelijk dat ze tegen het professionele fotografieniveau aanzitten. Dat leek ons al helemaal sterk! De belangrijkste resultaten vind je hieronder:

Ga de uitdaging aan: zie je het verschil tussen een professionele fotograaf en een amateur

Wat denk jij, kan iedereen goede foto’s schieten? Ben Lucas, een professionele fotograaf, nam de proef op de som. Hij nodigde een aantal mensen uit voor een portretfoto. Hij vertelde hen dat hij een challenge met Mary was aangegaan. Zij heeft eigenlijk nul verstand van fotograferen, maar hij zei dat ze net zoals hij een professionele fotograaf was. De foto’s die zij schoten vind je hieronder. Kun jij raden welke door Ben zijn gemaakt, en welke door Mary?

Je hebt het vast geraden. De foto’s links zijn door Mary gemaakt en die rechts door Lucas. Dat laat toch zien dat zelfs iets ‘simpels’ als een portretfoto schieten lastig kan zijn. Hieronder zie je de bijbehorende video waarin de challenge wordt ondernomen!

Kon jij het een beetje raden? Via PetaPixel vind je nog meer foto’s om te checken wat het verschil is tussen de professionele fotograaf en de amateur!

Reageer op artikel:
Bijna iedereen denkt dat ‘ie goede foto’s maakt, herken jij de professionele fotograaf?
Sluiten