Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 9 september 2019

Bijzondere statistieken kondigen record-bull voor Bitcoin aan: hoe hoog ligt het plafond?

De Bitcoin-koers is vaak het gesprek van de dag. Analisten bekijken vaak het koersverloop om de Bitcoin-koers in te schatten. Zij kijken daarbij natuurlijk naar de gemiddelden en de toppen. Wie echter de laagtepunten bekijkt ziet dat er een sterke bull-rally aankomt. Het lijkt erop dat er dan een volgende versnelling in de Aziatische markt ligt. Wij bekijken de situatie en indactoren voor een record-bull.

Bitcoin-koers verraadt record-bull

Wanneer je naar de hoogste of gemiddelde koersontwikkelingen kijkt kun je daar uiteraard betaalde patronen in ontdekken. Wanneer je die gebruikt voor eigen onderzoek kan je zo een strategie bepalen. Analisten vinden het echter ook steeds interessanter om de onderkant van het koersverloop te analyseren. Wanneer men dat doet zie je bijzondere zaken ontstaan. Zo zie je, wanneer je het laagste punt van maand tot maand bekijkt, dat er in 2019 al veel gebeurt.

De ontwikkeling van jaar tot jaar laat ook zien hoe sterk de koers van de Bitcoin stijgt.

Steeds meer handelaren speculeren op record-bull

Daarnaast is er een andere statistiek beschikbaar die laat zien hoeveel Bitcoin-handelaren hun wallets onberoerd laten. Dat zij hun wallets niet gebruiken voor transacties laat zien dat zij geloven in verdere koersstijging. Als deze veronderstelling klopt is de toekomst veelbelovend.

Bitcoin vastgehouden voor record-bull
Op basis van deze grafiek blijkt dat steeds meer bezitters hun Bitcoin vasthouden. Zij verwachten volgens analisten een record-bull. Bron: Coin Metrics Network Data Pro

Uiteraard doemt dan de vraag op wanneer investeerders denken dat de record-bull op het hoogtepunt is. Waar de vorige recordkoers (iets boven $ 20.000,-) lange tijd het eindpunt leek zou dit nu wel eens anders kunnen zijn. Investeerder en Azië-kenner Dovey Wang signaleert namelijk dat de Aziatische markt een afwachtende houding aanneemt.

Is record-bull voor ons instapmoment voor Azië

Zij voorziet dat de Aziaten pas weer volledig gaan vertrouwen op de Bitcoin als de huidige recordkoers doorbroken wordt. In dat geval zouden dus grote groepen Aziatische beleggers pas vraag creëren bij een koers van EUR 20.000,-. Een record-bull kan dan niet uitblijven. Zouden de Bitcoin-voorspellingen van begin dit jaar dan toch uitkomen? Alle redenen om de ontwikkelingen goed te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bijzondere statistieken kondigen record-bull voor Bitcoin aan: hoe hoog ligt het plafond?
Sluiten