Bill Gates is op z’n zachtst gezegd niet onder de indruk van Bitcoin

Als we het hebben over Bitcoin lijken de meeste mensen een erg uitgesproken mening te hebben en deze mening lijkt of extreem positief of erg negatief te zijn. Zo zijn er analisten die zeggen dat Bitcoin gigantisch wordt en andere zijn van mening de cryptocurrency nergens heen gaat. Bill Gates hoort bij het tweede kamp en windt er geen doekjes om dat hij absoluut niet onder de indruk is van Bitcoin.

Cryptocurrencies veroorzaken de dood

In februari claimde de Microsoft oprichter dat cryptocurrencies op een redelijk directe manier sterfgevallen hadden veroorzaakt. Dit zou komen doordat anonieme transacties mogelijk zijn en de overheid hierdoor criminelen niet kan opsporen die geld witwassen, belasting ontduiken en terroristen financieren. Hij geeft aan dat cryptocoins nu worden gebruikt om fentanyl en andere drugs te kopen en dat het dus een technologie is die op een behoorlijk directe manieren sterfgevallen veroorzaakt.

Bill Gates

Bitcoin is “greater fool” investering

Afgezien van het moordende karakter van cryptocurrencies, ziet Gates cryptocoins ook niet als een goede investering. tijdens een interview met CNBC liet hij weten dat Bitcoin een “greater fool” investering zou zijn. Hiermee bedoelt hij iets dat geen intrinsieke waarde heeft, maar waarde krijgt door het irrationele geloof erin en de verwachtingen van de markt. Een rationele koper zou de prijs kunnen rechtvaardigen, omdat hij gelooft dat iemand anders (de grotere idioot) er een nog hogere prijs voor zal betalen.

Bitcoin idioot

Bill Gates verwacht dalende waarde

Ook geeft Gates aan dat hij Bitcoin zou “shorten” als hij het kon. Bij “short selling” verkoop je iets dat niet van jou is of dat je hebt geleend. Het idee is dat je denkt dat de prijs ervan zal dalen, zodat je het tegen een lagere prijs weer terug kunt kopen en winst kunt maken. Overduidelijk gelooft de heer Gates dat de prijs van Bitcoin omlaag gaat.

Hij wordt gesteund in zijn scepticisme door de miljardair Warren Buffet van Berkshire Hathaway, welke Bitcoin zet op hetzelfde niveau als gokken. Aan de andere kant lijkt het juist wel de goede kant op te gaan, mede dankzij het feit dat de grote investeringsbank Goldman Sachs ook bezig gaat met de cryptocurrency. Dit zou echter alleen door de grote vraag van cliënten komen en niet omdat ze denken dat Bitcoin het helemaal gaat maken.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
Bill Gates is op z’n zachtst gezegd niet onder de indruk van Bitcoin
Sluiten