Super Gates to the rescue: Bill redt met nieuw initiatief de mensheid (wederom)

Ondertussen weten we wel dat Bill Gates een genie is. Maar ook een genie met het hart op de juiste plaats. Al jaren zet hij zich, samen met zijn vrouw, in voor het welzijn van de wereld. Daar kan nu nóg een initiatief aan worden toegevoegd.

Eerder zette hij het ‘Breakthrough Energy Ventures‘ fonds op met andere grootheden als Richard Branson. Het fonds stelt geld beschikbaar voor bedrijven die op een uitstootvrije manier energie opwekken.

Bill Gates fixt het wel

Deze keer gaat het ‘Bill and Melinda Gates Foundation’ de strijd aan met (wereldwijde) epidemieën. Dat doen ze niet alleen. Landen als Japan, Noorwegen en Duitsland hebben al steun toegezegd. Op dit moment is er al 460 miljoen euro opgehaald, maar dit moet uiteindelijk één miljard euro worden.

De reden hiervoor is dat Bill zag dat we niet op nieuwe ziektes zijn voorbereid. Neem Zika en Ebola, daar vielen vele slachtoffers door. Wij konden er ternauwernood voor zorgen dat een wereldwijde epidemie werd voorkomen. En dat gaat ons in de toekomst als we zo doorgaan niet lukken volgens Bill.

Bill Gates

You go Bill!

Vandaar dat ‘ie zich inzet voor het investeren van dit monsterlijke bedrag in onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe vaccins. Deze zullen de volgende epidemie de kop in moeten drukken. Lekker bezig Bill. Je bent en blijft briljant!

Reageer op artikel:
Super Gates to the rescue: Bill redt met nieuw initiatief de mensheid (wederom)
Sluiten