Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 22 okt 2012

Bill Gates vertelt over de Surface en Windows 8: ‘this is the big time for us’

Microsoftheld Bill Gates is al zo’n 13 jaar geen CEO en chef software meer, maar dit betekent niet dat hij zich niet meer bemoeit met de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf. In een interview met Steve Clayton vertelt Gates over de toekomst van Windows met alle touch en tablet mogelijkheden. Hij erkent dan ook dat het een grote stap is voor Microsoft.

Volgens Gates zullen mensen behoorlijk versteld staan over de hoeveelheid energie dat Microsoft in zijn nieuwe producten stopt. Dit is dan ook een belangrijke set van innovaties waaraan hij toevoegt: “This is the big time for us.” Hij prijst Windows 8 voor zijn verschillende vormen van input zoals spraak, beeld, touch. Hiermee geeft hij hints dat Windows 8 en de Windows Phone 8 naar elkaar zullen groeien en samensmelten tot 1 platform.

Over de Surface zegt hij dat het een ongelooflijk goed product is. “I got my Surface RT just recently, I’ve been using it day and night,” aldus Bill Gates. “It was one of the first ones off the line and I was anxious to get one… it is absolutely incredible.” Bekijk het interview hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bill Gates vertelt over de Surface en Windows 8: ‘this is the big time for us’
Sluiten