Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 19 dec 2017

Elektrische BMX Billy brengt innovatie naar klassieker

Billy is een elektrische BMX, welke puur met het oog op genot is gemaakt. De makers bedachten zich dat er al genoeg fietsen op de markt zijn om van A naar B te komen en dat de “retro scene” ook al overvol is. Daarom gingen ze terug naar het gevoel dat ze in de eerste plaats naar fietsen trok: vreugde en genot. Uiteraard moest daar een elektrische motor aan toegevoegd worden en Billy was geboren.

Brede stangen en MotoX cockpit

Billy ziet er duidelijk uit als een BMX met de brede stangen in de goede oude BMX vorm. Je ziet echter wel dat er iets meer aan de hand is aan de bovenste stang, welke is gemaakt van 6061 aluminium en een 13.6Ah lithium ion batterij van Samsung verstopt. Deze zou goed moeten zijn voor een rijbereik van zo’n 66 km. De hendels aan het stuur van Shorty zijn verbonden aan de remschijven en de “cockpit” heeft een motoX geïnspireerde look gekregen.

Billy elektrische BMX

Harley Davidson riemaandrijving en opvouwbaar

Voor de carbon riemaandrijving hebben de makers afgekeken bij Harley Davidson motoren en hiermee zou je zo stil en soepel als een ninja rond kunnen rijden. Daarbij zou deze geen onderhoud nodig hebben en vijf keer langer meegaan dan met een standaard ketting.

Billy elektrische BMX

Onder de “motorkap” vinden we een 500 watt Bafang motor, welke goed zou zijn voor een topsnelheid van 32 km per uur. Verder heeft de motor vijf levels van controle, waarmee je kunt bepalen hoeveel power je gebruikt terwijl je fietst. Als klaar bent met de elektrische BMX kun je hem makkelijk opvouwen en mee naar binnen nemen om bijvoorbeeld op te laden.

Billy e-bike

Elektrische BMX via Kickstarter bestellen

Billy is een Kickstarter project en om hem te bemachtigen kun je een pledge doen van zo’n 1340 euro. Je kunt hem ook voor 1180 euro bemachtigen, maar dan moet je hem wel zelf gaan ophalen in de VS. Overigens wordt de elektrische BMX ook alleen naar adressen in Amerika verstuurd. Maar als je dit artikel leest, leer je hoe je hem ook naar Nederland kunt krijgen.

Een andere opvouwbare e-bike is de Jolt. Volgens zijn makers zou het officieel de meest betaalbare elektrische fiets zijn op de planeet.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Elektrische BMX Billy brengt innovatie naar klassieker
Sluiten