Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 mei 2019

Een bewogen dag voor de Bitcoin na de Binance-hack

Het nieuws dat de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, vannacht is gehackt voor liefst 7.000 Bitcoin sloeg in als een bom. Ondanks de bange vermoedens bleef een instorting van de koersen uit. Bovendien waren er een aantal opmerkelijke initiatieven te noteren. Wij zetten de meest opmerkelijke gebeurtenissen na de hack op een rij.

 

Wordt de Bitcoin volwassen?

Toen Binance bekend maakte dat zij voor 7.000 Bitcoin was gehackt reageerden de koersen uiteraard even negatief. In 2014, toen cryptobeurs Mt. Gox gehackt werd was dit het startsein voor een maandelange bear-trend. Ook ging de cryptobeurs failliet. Hoewel de hack veel groter was, valt het op dat de Binance nu niet in gevaar kwam. Ook de Bitcoin reageerde amper en is nu op het moment van schrijven zelfs weer heel licht positief (+ 0,05%).  Dit is vast en zeker te danken aan het transparante en geruststellende optreden van de CEO, maar volgens veel analisten ook aan de steeds volwassener wordende markt. Deze ontwikkeling past in de trend dat hacks van cryptobeurzen steeds minder invloed hebben op de cryptokoersen en de markt.

Saamhorigheid in de cryptomarkt

Naast de geruststellende woorden van de CEO viel ook op dat diverse partijen hun hulp aanboden. Het is niet van iedereen bekend welke hulp er werd aangeboden, maar uit de Tweet van de CEO bleek dat het steun regende. Een van de meest opvallende aanbiedingen was die van Justin Sun. Hij bood direct aan om voor 41 miljoen dollar Tether (USDT) ter beschikking te stellen om cryptomunten te kopen en zo de gevolgen van een eventuele crash te dempen. Ook dit aanbod sloeg hij vriendelijk af.

Meeste gestolen Bitcoins teruggevonden

Inmiddels biedt men niet alleen geld aan, maar ook hulp bij het terugvinden van de Bitcoin. Zo is het merendeel van de gestolen Bitcoins weer teruggevonden.

De Blockchain bewust manipuleren?

Wellicht het meest spannende idee werd ook op Twitter geopperd. Men had het idee om met terugwerkende kracht een hard fork van de Bitcoin uit te voeren tot voor het moment dat de hack plaatsvond. Op die manier kon men de Blockchain-validatie ongedaan maken. Hoe serieus deze overweging was blijkt uit het feit dat De CEO van Binance dit direct met de voorzitter van Bitmain (de grootste miningpool van de wereld) heeft besproken. Uiteindelijk bleek dit enerzijds te kostbaar en anderzijds ideologisch onwenselijk. Daarom heeft men hiervan afgezien.

Kritiek op de gang van zaken en Binance

Hoewel deze initiatieven hartverwarmend lijken is er ook kritiek. Voor veel mensen voelt het als een vorm van marktmanipulatie. Ook vindt men dat alle betrokkenen, die consequent over ‘incident’ spreken wel erg luchtig over de zaak doen. Tot slot verbaast men zich erover dat de belangrijkste Aziatische spelers in de cryptomarkt elkaar zo snel steunen en weten te vinden. Sommigen leggen de link met recente flitsinjecties in de markt. Kortom, het was een bewogen dag voor de Bitcoin na de hack van Binance. Uiteraard zijn we benieuwd wat de Aziatische cryptomarkt vanavond/vannacht doet. Alle reden om de live koersen en het laatste nieuws goed te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Een bewogen dag voor de Bitcoin na de Binance-hack
Sluiten