Vijf redenen om (niet) in Binance Coin te investeren

Binance is op het moment een van de grootste cryptocurrency exchanges. Met het lanceren van de exchange werd echter ook meteen een bijbehorende cryptocurrency gelanceerd, genaamd Binance Coin (BNB). De cryptocurrency is gebaseerd op Ethereum, zoals we wel vaker zien, en staat op het moment op nummer 18 van de lijst van de grootste cryptocurrencies. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Binance Coin te gaan.

Snelle transacties, lage kosten

Eén van de grote voordelen van Binance Coin is dat de transacties behoorlijk snel worden verwerkt. De Binance technologie zou in staat zijn om zo’n 1,4 miljoen transacties per seconde te verwerken. Dat is wel anders dan wat we bijvoorbeeld bij Bitcoin zien. Daarnaast zijn de transactiekosten ook relatief laag, wat mensen zou kunnen stimuleren om toch Binance Coin te gebruiken om geld over te maken in plaats van andere cryptocurrencies.

transactie

Koppeling aan cryptocurrency exchange

Een ander voordeel aan Binance Coin is dat het gekoppeld is aan de Binance exchange, welke erg succesvol is. Dat betekent dat behoorlijk wat mensen van Binance Coin op de hoogte zijn. Daarnaast kun je de tokens gebruiken om allerlei kosten te betalen op de exchange, wat gebruikers zou kunnen motiveren om Binance Coin ook daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Korting op transacties

Binance probeert het extra aantrekkelijk te maken om met BNB aan de slag te gaan, door het geven van kortingen als je de tokens gebruikt voor het betalen van kosten. In het eerste jaar dat je Binance gebruikt, krijg je namelijk maar liefst 50 procent korting op de kosten als je BNB gebruikt. Elk volgend jaar wordt deze korting minder, totdat je in het vijfde jaar helemaal geen korting meer krijgt. Doordat je echter jarenlang wel korting krijgt, wordt de kans ook groter dat mensen de tokens gaan gebruiken.

Binance Coin

Binance Coin na vier jaar?

De vraag is echter of mensen nog steeds even gemotiveerd zijn om Binance Coin te gebruiken, als ze in het vijfde jaar zijn aangekomen. Dan is er namelijk geen korting meer en zou de interesse in de token behoorlijk af kunnen nemen. Als de cryptocurrency op dat moment niet zelf al sterk staat en om andere redenen wordt gebruikt, zou het er mogelijk slecht uit kunnen zien.

Gebaseerd in China

Een ander nadeel is dat Binance oorspronkelijk is opgericht in China en zoals we weten is de Chinese overheid niet een grote fan van cryptocurrencies. Dat zou voor problemen kunnen zorgen en de exchange is al tegen wat dingen opgelopen in China. Ze zijn echter bezig met het proberen te verhuizen naar een land, waar ze niet worden gedwarsboomd. Ze hebben inmiddels geprobeerd in Japan een nieuwe start te maken, maar daar bleken ze ook niet erg welkom te zijn. Malta is nu de nieuwe optie en hopelijk komt het daar allemaal wel goed.

Cryptocurrencies blijven een onderwerp waarover de meningen sterk verdeeld zijn. Waar sommige analisten en investeerders heilig geloven in de kracht van de digitale valuta, ziet de miljardair en hedge fund Citadel CEO Ken Griffin cryptocurrencies als een oplossing op zoek naar een probleem.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) in Binance Coin te investeren
Sluiten