Pokémon Go: je kunt binnenkort eindelijk tegen elkaar vechten

Ruim twee jaar na zijn release is Pokémon Go een game die wereldwijd nog door miljoenen gamers wordt gespeeld. Ik heb zelf letterlijk met driehonderd mensen bij elkaar een Raid gedaan in Tokio en afgelopen weekend zag ik ondanks het slechte weer tijdens het Community Event in mijn woonplaats ook veel mensen met de game losgaan. Het is de ontwikkelaar namelijk gelukt om wekelijks, danwel maandelijks met leuke updates te komen die het interessant maken om los te gaan. En binnenkort komen daar eindelijk de Trainer Battles bij.

Vecht tegen elkaar in Pokémon Go

Het afgelopen weekend begon de ontwikkelaar de verschillende mogelijkheden van de zogenaamde Trainer Battles te teasen op Twitter. Die onthulling was een duidelijk voorproefje van wat er komen gaat, want veel dingen zijn nog niet bekend. Wel weten we dat je kunt gaan vechten in drie verschillende leagues.

Pokémon Go

Deze leagues heten de Great, Ultra en Master League, een mooie verwijzing naar de verschillende Pokéballs uit de wereld van Pokémon. In de Great League kun je Pokémon met een maximum van 1500 CP inzetten. De Ultra League maakt gebruik van een maximum van 2500 CP en de Master League is eigenlijk free for all. Het idee van deze leagues is dat de gevechten voor iedereen toegankelijk moeten zijn, onafhankelijk van het level wat je bent.

Pokémon Go

Met de onthulling zijn er ook gelijk veel vragen. Mag je bijvoorbeeld gebruik gaan maken van Legendarische Pokémon in de gevechten? Hoe begin je een gevecht? En misschien nog wel belangrijker: wat haal je er uit. Als het puur is voor de eer, dan kan ik me niet voorstellen dat men dit echt graag wilt doen. Hopelijk maakt de ontwikkelaar wat dat betreft snel wat meer duidelijk. Tot die tijd kun je nu wel alvast gaan nadeken over wat voor soort team je wilt gaan gebruiken. Meer weten over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Go: je kunt binnenkort eindelijk tegen elkaar vechten
Sluiten