Tech 3 jan 2019 Noah Korevaar

Netflix smeekt fans te stoppen met #BirdBoxChallenge

Heb jij Bird Box al gezien? Dat is een nieuwe Netflix Original met Sandra Bullock in de hoofdrol. Geen romantische komedie of sitcom, maar een film die op het randje van horror zit. Bird Box verbrak in zijn eerste week een groot record, zoals je hier kunt lezen.

Netflix waarschuwt voor #BirdBoxChallenge

De film ging ook nog eens compleet viral. Overal op het internet kom je de Netflix Original tegen. Niet alleen doordat mensen het controversiële plot bespreken, en de nog steeds vage betekenis ervan, maar vooral vanwege een levensgevaarlijke ‘challenge’.

Men daagt elkaar op het internet uit om net zoals Bullock in de film een blinddoek om te doen, en zo allerlei alledaagse activiteiten uit te voeren. A la Daredevil dus, maar dan zonder de superkrachten waarmee hij de wereld navigeert.

Je raadt het al: men probeert steeds verder te gaan, en elkaar zo af te troeven. Met alle gevolgen van dien. Dat levert levensgevaarlijke situaties op. Het resultaat is vaak hilarisch, maar ondertussen hebben we de eerste ziekenhuisbezoekjes ook al te pakken.

Netflix grijpt nu in en waarschuwt consumenten te stoppen met de #BirdBoxChallenge. Zo zie je maar dat viral marketing niet alleen kan lonen, maar ook kan transformeren tot iets waar je als bedrijf toch echt een stokje voor moet steken.

Dat zal het internet er echter niet van weerhouden om er toch de meest gekke stunts mee uit te voeren. Hieronder kun je een voorproefje checken op wat men allemaal verzint voor de #BirdBoxChallenge.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix smeekt fans te stoppen met #BirdBoxChallenge
Sluiten