Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 okt 2018

Bird Box: Netflix komt met gruwelijke thriller met Sandra Bullock

Er gaat weinig boven een degelijke thriller in de wintermaanden. Buiten is het guur, koud. Maar binnen zit jij gespannen onder een dekentje met popcorn te bingen op Netflix. De streamingdienst heeft dan ook een aantal potentiële toppers in de pijplijn zitten, waaronder Bird Box.

Sandra Bullock in Netflix thriller Bird Box

Dat is een nieuwe Netflix Original met niemand minder dan Sandra Bullock. Ren nu niet meteen weg omdat je haar kent van romantische komedies, want dit is hele andere koek. Bird Box is een thriller die op het randje van horror zit.

De film is geregisseerd door het Deense supertalent Susanne Bier. Dat is in haar eigen land en erbuiten geen kleine naam. Ze won namelijk al eerder de Oscar voor de beste buitenlandse film met In a Better World.

Dat is alweer even geleden, in 2010. Nu is ze terug met een nieuwe film, dus in samenwerking met Sandra Bullock, die ook een Oscar in de cast heeft staan. Bullock speelt een alleenstaande moeder genaamd Malorie.

Ze heeft twee doodnormale dochters, en leidt een vrij doorsnee leventje. Tot alles mis gaat, en haar wereld wordt geteisterd door een mysterieuze kracht, die haar grootste angsten blootlegt. Saillant detail: meestal kost het je leven. Slachtoffers kunnen enkel hun lot vermijden door de duistere kracht nooit, maar dan ook nooit, aan te kijken.

Degelijke sterrencast

Malorie is echter strijdlustig, en probeert met haar kinderen een veilig onderkomen te vinden. Probleempje: dat moet ze doen terwijl ze een blinddoek om heeft. Als kijker leef je dus meteen mee met die claustrofobische beperking. Vandaar dat de Netflix Original ook tegen het horror-genre aan schuurt.

Niet alleen Bullock steelt echter de show. De rest van de cast is ook zeer degelijk: onder andere komen Trevante Rhodes (Moonlight, West World), Sarah Paulson (American Horror Story) en John Malkovich (Con Air) voorbij.

Hopelijk pakt de film zo goed uit als we hopen, maar dat gaan we op 12 november pas ontdekken. Dan gaat het ambitieuze project in premiere. Op 21 december komt de film pas naar Netflix, al zal er ook een kleine bioscooplancering volgen. De kans dat daar ook Nederlandse bioscopen tussen zitten, is echter klein.

☎️Check ook: 10 Netflix Originals die je in november niet mag missen!

Reageer op artikel:
Bird Box: Netflix komt met gruwelijke thriller met Sandra Bullock
Sluiten