Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 19 aug 2017

BIRD maakt van alles een touchscreen

Soms wil je toch alles kunnen omtoveren tot een touchscreen?! Zou het dan ook niet chill zijn om het scherm van je computer op de muur te toveren zonder een dure (en grote) projector te moeten kopen? Of op tafel door je Instagramfoto’s scrollen? BIRD is een slim apparaatje dat alle oppervlakken verandert in een touchscreen. En dat doe je letterlijk door te flapperen als een vogel.

Interactieve wearable om te spelen met de muur

Bird is een interactieve wearable, welke als invoerapparaat fungeert. Je verbindt het apparaat aan je computer en elk oppervlakte wordt in een handomdraai getransformeerd tot een touchscreen. Het ‘touch’ gedeelte moet je echter niet letterlijk nemen, want je hoeft niet daadwerkelijk het oppervlakte aan te raken. In plaats daarvan hoef je slechts in de lucht te gebaren en het scherm gehoorzaamt. Overigens is het wel mogelijk om het oppervlakte wel aan te raken als je dat fijner vindt.

Bird

BIRD is uitgerust met tien verschillende sensoren

Om te beginnen met je touchscreen transformaties maak je BIRD vast op je vinger. De wearable weet door de tien verschillende sensoren precies wat je aan het doen bent en welke beweging je wilt maken. BIRD is onder andere uitgerust met een versnellingsmeter, een bewegingssensor en een nabijheidssensor.

Verschillende algoritmes analyseren de data van de sensoren en berekenen waar je precies in de ruimte staat, waar je naar wijst, in welke richting je vinger beweegt en hoe snel je dit doet. Zelfs is het ook mogelijk om spraakopdrachten te geven.

BIRD

Om je vinger en flapperen als een vogel

Zo kun je tot op een afstand van ruim drie meter naar hartelief interacteren met je digitale content. Via de touchpad op het apparaat is het mogelijk om naar boven, onder, links er rechts te scrollen. Via handgebaren is het ook mogelijk om bijvoorbeeld door presentaties heen te gaan en alles wat spannender te maken.

Het houdt echter niet op met het besturen van touchscreens. Je kunt BIRD namelijk ook gebruiken om je slimme apparaten in huis te beheren zoals thermostaten, lampen en zelfs drones.

BIRD

Als je ook wilt beginnen met Flapperen kun je BIRD bestellen via de officiële website. Het apparaatje kost 127 euro, maar daar komt wel 34 euro bovenop voor de verzendkosten naar Nederland.

Een tijdje geleden presenteerde ook Sony een apparaat om verschillende oppervlakken te veranderen in een touchscreen. De Xperia Touch is echter wel echt een projector, maar dan een erg geavanceerde. Hij is niet zo versatiel als BIRD, maar je hoeft niet de hele tijd iets om je vinger te dragen.

Reageer op artikel:
BIRD maakt van alles een touchscreen
Sluiten