Birds Of Prey verandert van titel na tegenvallende ontvangst

De reden dat er nog steeds zoveel superheldenfilms worden gemaakt heeft natuurlijk te maken met het feit dat ze veel geld opbrengen. Althans, dat is de bedoeling. Het onlangs verschenen Birds of Prey blijkt namelijk niet zoveel winst te maken als studio Warner Bros. gehoopt had.

In een poging om meer mensen naar de bioscoop te trekken is nu besloten om de titel van de film te veranderen in Harley Quinn: Birds of Prey. Dit omdat potentiële bezoekers hierdoor kunnen zien dat de beruchte superschurk centraal staat.

Birds Of Prey hoopt alsnog veel bezoekers te trekken

De oorspronkelijke titel luidde ‘Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)’, wat nogal een mond vol is. In de praktijk noemde veel mensen de film gewoon Birds of Prey, al wisten waarschijnlijk weinig van hen wie deze ”Birds” nou eigenlijk waren. Vandaar dat bioscopen nu besloten hebben om Harley Quinn, het hoofdpersonage, vooraan in de titel te zetten.

Of Nederlandse bioscopen ook mee gaan doen aan de naamsverandering is nog niet bekend, maar wij denken van niet. Dit omdat de film momenteel nog gewoon als ‘Birds of Prey‘ (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)’ vermeldt staat.

Birds of Prey heeft tijdens het openingsweekend in de Verenigde Staten een ruime 33 miljoen dollar opgehaald. Ondanks dat het hier om een behoorlijk bedrag gaat is het amper de helft van wat Aquaman destijds opbracht tijdens de openingsperiode. Het vorig jaar verschenen Joker wist zelfs ruim drie keer zoveel winst te maken.

Margot Robbie

Ondanks de ietwat tegenvallende kaartverkoop blijkt dat de critici Birds of Prey over het algemeen wel kunnen waarderen. Zo vinden veel mensen dat de actie goed in beeld gebracht is en dat Margot Robbie weer een indrukwekkende Harley Quinn neerzet. Ook de rol van Ewan McGregor (die de slechterik speelt) viel bij veel recensenten in de smaak. Een uitgebreid overzicht van reacties op de film is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Birds Of Prey verandert van titel na tegenvallende ontvangst
Sluiten