Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 29 okt 2017

Dit fietsslot zorgt ervoor dat niemand je fiets durft te stelen

Nederland is een land waar je behoorlijk goed moet letten op je fiets. In sommige steden is het natuurlijk erger dan anderen, maar bijna iedereen heeft wel eens meegemaakt dat zijn fiets opeens verdwenen was. helaas kom je er altijd pas veel te laat achter en de politie kan meestal niks voor je doen. Het slimme fietsslot Bisecu maakt echter korte metten met fietsendieven. Hij gilt er meteen op los als iets dubieus gebeurt en stuurt je onmiddellijk een notificatie.

Bisecu fietsslot vergrendelt en ontgrendelt automatisch

Bisecu is een cilindrisch slot, dat je vastmaakt aan het voorste wiel van je fiets. Op het eerste gezicht lijkt het alsnog hij je fiets helemaal niet op slot kan maken. Het mechanisme is echter met opzet onzichtbaar gemaakt, zodat het van de buitenkant niet doorgeknipt kan worden. Als je vaak je fietssleutel kwijt raakt zal je blij zijn om te weten dat je met dit slot geen sleutel nodig hebt. Het slot verbind je via Bluetooth met de bijbehorende app op je smartphone. Als je in de buurt komt gaat het slot automatisch open en wanneer je weer wegloopt gaat je fiets vanzelf op slot.  Dat betekent niet dat de wereld vergaat wanneer je je smartphone kwijt bent. Je kunt op het slot ook handmatig een code invoeren om hem te openenen en te vergrendelen.

Bisecu automatisch fietsslot

100 dB alarm en notificatie via de app bij ongein

Omdat het slimme slot met je smartphone is verbonden, kan hij je ook notificaties naar je sturen. Wanneer hij beweging detecteert bij de fiets, ontvang je daar meteen een melding van. En als iemand je fiets probeert te stelen gaat er zelfs een alarm af van 100 dB om de dief goed te laten schrikken en aandacht te trekken. Het alarm gaat niet alleen af wanneer iemand aan het slot zit, maar ook wanneer iemand de fiets bijvoorbeeld oppakt.

Bisecu fietsslot

Naast slot ook heuse fietscomputer

Behalve je fiets beschermen wanneer je er niet bent, is de Bisecu ook handig om bij je te hebben tijdens het fietsen. Hij transformeert dan namelijk in een slimme fietscomputer. Zo kan hij je live informatie geven over hoe hard je fietst, hoe lang je al onderweg bent en je gemiddelde snelheid. Om deze gegevens bij te houden is het apparaat uitgerust met drie sensoren. Deze zorgen er ook voor dat je fiets niet opeens op slot gaat tijdens het fietsen. Dat is wel zo fijn.

Bisecu fietsslot

Bestellen via Kickstarter

Via Kickstarter kun je het slimme fietsslot bestellen voor 77 euro. Daar komen nog verzendkosten bij, zodat het totaal neerkomt op 94 euro. Geschat wordt dat je dan vanaf maart volgend jaar je fiets gerust overal kunt achterlaten. Het is maar goed dat er steeds slimmere sloten op de markt komen, aangezien er ook  steeds mooiere fietsen gemaakt worden. Deze elektrische fiets van BMW is bijvoorbeeld een beauty en geeft je een enorme boost, terwijl deze fiets eruit ziet alsof hij door Chanel is ontworpen.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Dit fietsslot zorgt ervoor dat niemand je fiets durft te stelen
Sluiten