Bit Light: losse lichtmodules laten je zelf een unieke lamp ontwerpen

Een mooie lamp is een sieraad voor je huis, maar de bol zelf proberen we (meestal) te verbergen achter een lampenkap. Met deze Bit-lamp hoeft dat niet. Het modulaire lichtsysteem is een minimalistisch werk op zich!

Unieke lamp, met magnetische bevestiging

De lamp wordt magnetisch verbonden met een blokje, dat ook werkt als geleider. Je kunt zo’n blokje aansluiten op het lichtnet, maar de Bit-lamp heeft ook ruimte voor een batterijtje. Zodra hij contact maakt begint de Bit te branden.

Energiezuinige LEDs zorgen voor het licht, waardoor de Bit nooit warm wordt. Als het te fel is, dan trek je er zo eentje los. De verbindingsblokjes, althans de binnenkant, staan onder spanning. Je loopt alleen gevaar als je er echt met je vinger in peurt, maar er zitten speciale dopjes bij om deze af te sluiten.

Één Bit produceert 460 lumen, vergelijkbaar met een gloeilamp van 40 watt. Met een dimmer kun je het niveau verlagen. Als je echter méér licht wilt, dan klik je gewoon een extra Bit aan de connector! Elk blokje heeft zes aansluitpunten, dus je hebt érg veel mogelijkheden om een lamp voor iedere setting te creëren.

Op het moment gaat het om een concept, maar designbureau Choi+Shine is van plan om vaart achter de productie te zetten.

Check ook:

Reageer op artikel:
Bit Light: losse lichtmodules laten je zelf een unieke lamp ontwerpen
Sluiten