Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 4 okt 2018

Bitcoin in de kinderschoenen van geheime prijs: ben jij de 1 procent?

Voormalig Google Product Director Steve Lee kwam gisteren met een interessante opmerking op Twitter: slechts 1 procent van de wereldbevolking kan meer dan 0.28 Bitcoin bezitten.

De 1 procent van Bitcoin

“Als je 0.28 BTC hebt en dat behoudt, dan kun je er zeker van zijn dat niet meer dan 1 procent van de huidige wereldbevolking ooit meer BTC zal hebben dan jij. Een bescheiden investering van 1830 dollar vandaag zorgt ervoor dat jij een 1 procent-er bent in een toekomstige Bitcoin-wereld, ” aldus Lee.

De komende jaren zal de schaarste van Bitcoin alleen maar gaan toenemen. Door de verbeterde infrastructuur verwacht men dat meer bedrijven en institutionele investeerders in de markt zullen stappen. Oftewel, steeds meer BTC zal worden geaccumuleerd.

Daarmee zal het totale aantal individuen dat ooit meer dan één hele Bitcoin kan bezitten alleen maar gaan dalen. Het aanbod van Bitcoin staat vast op 21 miljoen BTC. De manier waarop de technologie in elkaar steekt zorgt ervoor dat daar ook nooit verandering in gaat komen. Het is namelijk een hard-coded beleid van het protocol.

Eind vorig jaar onthulde onderzoeksbureau Chainalysis dat er al bijna 4 miljoen Bitcoin permanent verloren is gegaan, als gevolg van diefstal of het verlies van wallets en/of private keys. Ook is de wallet van de anonieme Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto volgens experts niet meer bereikbaar.

Het aanbod van Bitcoin slinkt dus alleen maar, maar daar wordt vooralsnog te weinig rekening mee gehouden in het bepalen van de market cap. Oftewel, de daadwerkelijke prijs van BTC zou wellicht veel hoger moeten liggen. Dezelfde vraag met een kleiner aanbod resulteert immers in hogere prijzen.

Behoor jij tot de 1 procent? Zorg dan dat je deze fouten niet gaat maken in de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin in de kinderschoenen van geheime prijs: ben jij de 1 procent?
Sluiten