Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 sep 2018

Nog lang niet veilig: Bitcoin kan crashen naar 100 dollar

De afgelopen week toonde cryptomarkt bijna uitsluitend groene cijfers. Vooral Bitcoin en Ripple wisten flinke groei te pakken. Toch zit de markt nog onmiskenbaar in een bear-fase. Lang niet iedereen is ook daadwerkelijk overtuigd van een comeback.

Bitcoin kan zakken naar de 100 dollar

Sterker nog, cynische analisten blijven met steeds lagere geschatte bedragen strooien. We kunnen nu een nieuwe voorspelling aan dat rijtje toevoegen, van Marek Paciorkowski. Hij is een prominente marktanalist bij het Poolse Aforti Exchange S.A.

Tijdens een interview met Business Review speculeerde hij afgelopen week dat Bitcoin naar de 100 dollar kan gaan zakken. Dat is een prijspunt dat de cryptocurrency in de afgelopen vijf jaar niet meer heeft aangeraakt.

Ter vergelijking: dat zou een daling van 99.5 procent betekenen ten opzichte van de recordwaarde in december 2017.

“Gezien het triangel-patroon dat de Bitcoin-markt al sinds maart 2018 volgt, en vooral de hoogtes van dat patroon, zal de technische prijs die daaruit voortkomt bij een uitbraak in de huidige trend neerkomen op… 100 dollar,” aldus Marek.

Marek Paciorkowski
Marek Paciorkowski

100 dollar voelt als een station dat Bitcoin definitief voorbij is. Of je nou in de gouden bergen gelooft waar men of hoopt of opnieuw een bubbel verwacht, het lijkt ronduit onrealistisch om een terugkeer naar de 100 dollar te verwachten. Paciorkowski wijst er echter op dat het zomaar zou kunnen:

“Het is misschien moeilijk om te geloven, maar alles is mogelijk in de financiële markten en je zult rekening moeten houden met dit scenario. Vooral als de pogingen om een lange termijn-rally in te zetten blijven falen en Bitcoin onder de 5500 dollar zakt.”

De zoveelste keer

De Poolse analist baseert zijn speculatie op een technische analyse van de afgelopen dagen. Hij beweert dat Bitcoin vast zit in een ernstige neerwaartse trend, waarbij de kans significant is dat de munt er nooit meer uit komt:

“Elk herstel dat we tot nu toe hebben gezien, vanaf februari 2018, kwam gepaard met lagere volumes en interesse van kopers. Onder die omstandigheden hebben we geconcludeerd dat we duidelijk te maken hebben met een neerwaartse trend die overeen komt met het triangel-patroon,” aldus Marek.

Is er dan nog hoop volgens de analist? Jazeker. Volgens hem is 7715 dollar een betrouwbaar signaal dat je meer moet kopen. Daar tegenover staat het prijspunt van 5613 dollar. Dat ziet hij als een definitief signaal dat je eruit moet stappen.

Ach, al meer dan vijf jaar roepen analisten en experts vrijwel dagelijks dat Bitcoin zal gaan crashen. Sterker nog, 99Bitcoins houdt daar zelfs een overzicht van bij. De teller staat sinds het oprichten van die site al op 312 keer.

 

?Lees ook: De heilige graal: Bitcoin en de blockchain in de praktijk

Reageer op artikel:
Nog lang niet veilig: Bitcoin kan crashen naar 100 dollar
Sluiten