Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 jun 2019

Dit zijn de redenen waarom de Bitcoin naar $ 100.000,- gaat

Nu de Bitcoin na de $ 10.000,- ook snel de grens van $ 11.000,- passeerde en daar nu stabiel boven draait is de vraag wat de koersontwikkeling voor de komende periode is. Steeds meer analisten verwachten een nieuw ‘all-time high’ en de € 100.000,- wordt daarbij steeds vaker genoemd. Hoe absurd dit ook moge klinken, er is een aantal redenen waarom dit niet onmogelijk is. Deze zetten we hierna op een rij.

De beleggers zijn steeds vaker institutionele partijen

Een van de bronnen die een goed inzicht kan geven in de interesse in iets is Google. Wie de trendrapporten van zoekopdrachten bekijkt ziet iets opvallends bij de zoekterm ‘Bitcoin’. Eind 2017 was de index 100 tijdens de grootse rally.

Google trend-index interesse in Bitcoin
Google trend-index interesse in Bitcoin Google.com

Nu zien we dat de zoekterm niet veel beweegt (indexcijfer is nu 16), zeker niet in vergelijking met de snelle koersstijging. Dit betekent dus dat er niet bovenmatig veel interesse van particulieren is.

Bitcoin-opties breken records

De trend naar institutionele beleggers zien we ook in de handel in Bitcoin-opties. CME Group (een grote speler op dat gebied) rapporteert record na record ten aanzien van de open contracten.

Ook Bitcoin-derivatenhandelaar Bitmex breekt records, zelfs op zaterdag.

Miners en gebruikers

De cryptowinter van 2018 heeft ook veel schade nagelaten bij miners en gebruikers. Ook hier zien we echter een kentering. Het aantal partijen dat weer aan Bitcoin-mining doet stijgt tot recordhoogte. Dit zien we aan de hash-rate, die zich op recordhoogte bevindt.

Ook het aantal transacties op de Bitcoin stijgt weer snel in vergelijking met 2018.

Conclusie: Bitcoin ervaart intrinsieke groei

We kunnen concluderen dat de Bitcoin deze keer op een andere manier groeit dan in 2017. Waar het toen vooral particulieren waren die, op zoek naar ‘snel geld’, hun spaargeld belegden en de winst terugnamen is het nu andersom. Particulieren zijn nog niet veel aanwezig en degenen die er zijn doen actief mee in derivaten en andere toepassingen. Het overgrote deel van de groei wordt nu echter bepaald door institutionele beleggers die de munt als een vrijhaven bij politieke spanningen of duurzame belegging zien. Deze beleggers zijn over het algemeen veel rationeler en automatiseren hun beleggingen zelfs. Daarnaast gaat, mede door de komende Bitcoin-halving, schaarste een steeds grotere rol spelen.

Dit laat onverlet dat de particulieren zeker toe zullen stromen nu de pers weer vaker positief over de snelle stijging van de Bitcoin bericht. Er lijken dus mooie tijden aan te komen en een koers van $ 100.000,- is daarom deze keer niet uit te sluiten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Dit zijn de redenen waarom de Bitcoin naar $ 100.000,- gaat
Sluiten