Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 feb 2018

Bitcoin tikt opnieuw mijlpaal aan en neemt NEO en Ethereum mee? ?

2017 was een fantastisch jaar voor cryptocurrency. Talloze munten gingen door het dak, vooral tijdens de feestmaanden. Een grote groep consumenten stapten de markt in, enkel de groene cijfers kennende. Begin dit jaar kwam echter de klap die we nu al vier jaar in januari te verduren krijgen. Voor die nieuwe investeerders was het echter de eerste kennismaking met de keerzijde van volatiliteit. Voor hen is er nu gelukkig goed nieuws, mits ze er niet al uit paniek zijn uitgestapt. Bitcoin heeft namelijk de 11.000 dollar weer aangetikt.

Bitcoin tikt de 11.000 dollar weer aan

Waar de cryptocoin eind vorig jaar bijna de 20.000 dollar aantikte, zette vervolgens een daling tot 6.000 dollar in. Een flinke klap dus, die nu langzaam wordt gecorrigeerd. Waar de munt eerst stabiel rondom de 8.000 dollar bleef hangen, wist Bitcoin het afgelopen weekend tussen de 9.000 dollar en 10.500 dollar te blijven schommelen. Nu lijkt de weg omhoog te worden ingezet, zoals analisten al voorspelden. De 11.000 dollar is zojuist aangetikt, op het moment van schrijven.

Bitcoin koers cryptocoin
De uitgezoomde situatie van Bitcoin zet alles in perspectief

Ook de andere cryptocurrency in de top tien tonen gezonde groei. Sterker nog, de totale waarde van de markt is weer de 502 miljard dollar gepasseerd. Ethereum nadert de 1000 dollar weer, maar vooral NEO blijft veelbelovend. De digitale munt blijft flink stijgen, met alleen al 8 procent in de afgelopen 24 uur. Steeds meer investeerders richten hun blik op NEO, in plaats van Ethereum. Hier kun je lezen wat die munt zo speciaal maakt.

Litecoin daalt, maar met een reden

Van de top tien munten qua marketcap, is Litecoin (LTC) de enige munt die in waarde gedaald is in de afgelopen 24 uur. Je hoeft je als investeerder echter geen zorgen te maken. Vorige week schoot die munt namelijk juist door het dak, nadat aangekondigd werd dat huidige eigenaren van LTC per munt een bepaalde hoeveelheid Litecoin Cash zouden krijgen. Daardoor steeg de vraag en daarmee de waarde. Dit is simpelweg een correctie van die kortstondige hype. De man achter Litecoin noemde Litecoin Cash zelfs een scam. Hier lees je waarom.

Bitcoin koers cryptocoin

De komende weken gaan ons leren of de jaarlijkse grafiek opnieuw flinke groei gaat tonen. Afgelopen week dook overigens het opvallende nieuws op dat een anonieme handelaar tussen 9 en 12 februari 41.000 Bitcoins heeft gekocht. Dat komt neer op maar liefst 440 miljoen dollar. Iemand heeft in ieder geval vertrouwen in de markt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom crypto.

Lees ook: Zoveel gaat Bitcoin volgens de tweeling achter Facebook waard worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin tikt opnieuw mijlpaal aan en neemt NEO en Ethereum mee? ?
Sluiten