Noah Korevaar
Noah Korevaar Cryptocoins 6 dec 2017

Bitcoin schiet 12.000 dollar voorbij: barst de bubbel? ??

Vorige week wist de Bitcoin een absolute mijlpaal te bereiken. De digitale munt was even 11.000 dollar waard. Jonge crypto-miljonairs konden hun zakken verder vullen, cynici zetten hun voorspellingen rondom de bubbel extra dik aan. Door het grote nieuws besloten nog meer consumenten te investeren, waardoor de prijs bleef stijgen. The hype keeps it alive. Hier leggen we je uit hoe je zelf Bitcoins kunt kopen.

Bitcoin passeert de 12.000 dollar

Maar niet voor altijd. De dag erna kelderde de cryptocoin. Je hoeft echter niet van een gebarsten bubbel te spreken. Zoals verwacht begon de waarde van de Bitcoin daarna weer stevig te klimmen, en hoe. Vandaag is namelijk de 12.000 dollar aangetikt.

Ondertussen raak je er haast gewend aan, en worden dit soort records normaal. Het blijft echter een bizarre groei. Vergeet immers niet dat de bitcoin iets meer dan een week geleden net de 9.000 dollar had bereikt. Dat vond men al verbazingwekkend.

Bitcoin Cash

Daarmee komt de totale marketcap neer op 203 miljard dollar. Sinds het begin van 2017 is de Bitcoin met 1100 procent gestegen. 1100 procent! In het geval van de meeste investeringen zijn investeerders al dolblij met een paar procent.

Gaat de bubbel barsten?

Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Toch blijft de cryptocoin last hebben van een zwakke plek: de volatiliteit. Sure, de groei is verbazingwekkend, maar de dalingen ook. Een week geleden daalde de waarde met maar liefst twintig procent, in een dag. Dat is de andere kant van het verhaal.

Ondertussen blijven experts waarschuwen dat Bitcoin de grootste bubbel van de afgelopen decennia is. Staat de bubbel op het punt om te barsten, of profiteer jij er nog even van? In ons speciale dossier leggen we je uit hoe Bitcoins en andere cryptocoins werken, en hoe je er zelf in kunt investeren. Hier lees je bijvoorbeeld hoe je kunt voorkomen dat je coins worden gestolen.

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin schiet 12.000 dollar voorbij: barst de bubbel? ??
Sluiten