Ja hoor, Bitcoin schiet de 15.000 dollar voorbij: nu investeren? ?

Het feest blijft maar door gaan. Bitcoin heeft vandaag voor het eerst de magische mijlpaal van 15.000 dollar aangetikt. Waar analisten vorig jaar al over een plafond en daarmee een bubbel spraken, is de cryptocoin dit jaar maar liefst 1100 procent in waarde gestegen.

Bitcoin schiet de 15.000 dollar voorbij

Wanneer knapt de bubbel? In dit artikel leggen we je uit hoe Bitcoin werkt, en waarom je er wel (of niet) in moet investeren. In ons cryptocurrency-dossier vind je nog veel meer potentiële topcoins.

Bitcoin cryptocoin

In september zat de Bitcoin op 3.500 dollar. Nu, slechts een paar maanden later, zitten we dus op de 15.000 dollar. Vergeet niet dat de digitale munt begin dit jaar slechts 800 dollar waard was. Investeerders hebben dus een bizarre winst gemaakt. De vraag is nu: gaat de cryptocurrency nog een keer zulke grote stappen maken? Is het tijd om er nog meer in te stoppen?

Met de steeds langere transactietijden en volatiliteit wordt de munt steeds ongeschikter als echt betaalmiddel. Waar coins zoals Ethereum en Ripple in de bredere zin ingezet kunnen worden, is het doel van Bitcoin vrij beperkt. Maar ja, de hypetrain blijft vol tempo door razen. Je weet wat ze zeggen: als je postbode, oma en buurman ergens in investeren, dan is het te laat.

De toekomst, of een gigantische bubbel?

De een noemt het de toekomst van de wereld, de ander bestempelt het als de grootste bubbel ooit. Wie heeft gelijk? Die vraag gaat een onvermijdelijk antwoord krijgen. Maar voor dat gaat gebeuren, gaan veel mensen winst maken of juist grote sommen geld verliezen.

Bitcoins

Heb jij geld in een cryptocoin zitten? Like ons via de knop hieronder op Facebook, dan houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Check ondertussen ons cryptocurrency-dossier. Daarin stippen we interessante munten aan, leggen we de werking uit en komen andere investeerders aan het woord.

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Reageer op artikel:
Ja hoor, Bitcoin schiet de 15.000 dollar voorbij: nu investeren? ?
Sluiten