Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 nov 2020

Bitcoin break: koers Bitcoin rond $ 19.000,-. Markt verdeeld in 2 kampen

Inmiddels zijn de Europese financiële markten weer gesloten en is de handel in Amerika begonnen. Wij maken de balans op over de Bitcoin en cryptomarkt. Ook kijken we hoe de huidige stand van zaken de analisten in twee kampen verdeelt.

We kijken eerst naar de huidige stand van zaken voor de Bitcoin en de cryptomarkt.

Bitcoin hangt rond $ 19.000,-, cryptomarkt kalmeert

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 16.008,94 ($ 19.064,93) en dat is 1,07% lager dan gisteravond. Hiermee lijkt de opmars naar het koersrecord even te stagneren. Ook de cryptomarkt, die vanmiddag nog uitsluitend positief was, is inmiddels wat gekalmeerd. Zoals we in het overzicht met live cryptokoersen zien zien we nu een mix van groene en rode cijfers. Deze pas op de plaats verdeelt de analisten in twee kampen.

Koersrecord Bitcoin is nabij

We zagen eerder al veel bijzonder positieve berichten, zoals de analyse van Citibank. Vandaag sluit de CIO van Off the Chain Capital zich daarbij aan. Hij geeft aan dat hij de Bitcoin met gemak ziet stijgen naar $ 100.000,- en daarna door naar $ 300.000,- na de volgende halving. Hij baseert zich voor deze analyse op het StocktoFlow model van de Nederlandse analist Plan B. Zoals we al vaker toonden in onze analyses staan Citibank en deze CIO niet alleen in hun opvatting. Toch zorgt de stagnatie in het zicht van de finish en de sterke stijging van Altcoins ook voor scepsis.

Krijgen we een nieuwe cryptowinter?

De analisten van Fxstreet zien op basis van hun technische analyses een heel ander beeld. Zij analyseren drie indicatoren die sell-signalen geven. Daarbij zien ze dat ook zwaarder wegende ratio’s voor het eerst sinds lange tijd een verkoopsignaal geven. Op basis hiervan verwachten zij dat de Bitcoin terug valt naar een koers rond $ 15.000,-. De enige mogelijkheid om dit te keren is volgens hen een lange periode van zijwaartse koersbewegingen. Daarmee zien zij voorlopig dus nog geen koersrecord. Het punt is dat deze analyses in dit segment van de markt nog niet getest zijn omdat de koers slechts twee keer eerder (naar de top in 2017 en van de top in 2018) zo hoog heeft gestaan. De marktomstandigheden waren toen beduidend anders. Ik vraag mezelf dan ook af of deze modellen één op één te gebruiken zijn. Dit temeer omdat de belangrijkste cryptomunt al eerder liet zien dat zij bij deze hoge koersen niet beweegt conform de uitkomsten van technische analyses.

Wij blijven uiteraard volgen hoe dit zich ontwikkelt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers Bitcoin rond $ 19.000,-. Markt verdeeld in 2 kampen
Sluiten