Ondanks daling gaat Bitcoin toch stijgen om drie redenen

Bitcoin begon het jaar slecht, maar is toen langzaamaan weer naar boven geklommen. Onlangs ging de waarde echter weer omlaag, maar volgens Fundstrat medeoprichter en strateeg Tom Lee hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. Het zou gewoon de typische wispelturigheid zijn van de cryptocurrencywereld en hij blijft bij zijn eerdere voorspelling dat Bitcoin zal stijgen naar een waarde van 25.000 dollar. 

Waarde Bitcoin hoger dan kosten

Drie factoren zouden volgens Lee een belangrijke rol spelen bij het boosten van de Bitcoin prijs. Volgens Lee liggen de kosten van het mijnen van een Bitcoin namelijk rond de 6.000 dollar. Dat betekent dat de kosten lager liggen dan de waarde van een coin en dit zou een indicator zijn dat de waarde verder zou kunnen stijgen.

Tom Lee
Tom Lee

Abonneer je op de crypto-nieuwsbrief!

En ontvang iedere ochtend het meest interessante technieuws over Bitcoin, Ethereum en meer!
[revue_subscribe]

Institutionele investeerders

Een andere reden die voor een boost zou zorgen is het feit dat steeds meer institutionele investeerders bezig gaan met de cryptocurrency. Ze zouden al een tijdje geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency, maar nog de kat uit de boom kijken door het ontbreken van algehele regelgeving met betrekking tot cryptocoins. Nu er steeds meer regels in plaats worden gezet, zouden ze meer geneigd zijn om te gaan investeren. Ook dit zou de waarde van de coins omhoog helpen.

Bitcoin

Historische data

Als laatste zou data van Fundstrat een soort historische trend laten zien dat voor de waarde van de coins elk jaar eigenlijk maar tien dagen daadwerkelijk van belang zijn. Als je die tien dagen uit het jaar zou nemen, zou de waarde van Bitcoin elk jaar 25 procent dalen. Maar binnen die tien dagen stijgt de waarde behoorlijk en dat zou dit jaar ook gewoon weer gaan gebeuren. Investeerders zouden gewoon hun coins moeten houden wanneer de prijs weer eens daalt. Een stijging zou op komst zijn.

Hoewel Lee erg optimistisch is over Bitcoin, denken ze daar in China anders over. Daar staat Ethereum op nummer één en blijft Bitcoin hangen op een dertiende plek.

CNBC

Reageer op artikel:
Ondanks daling gaat Bitcoin toch stijgen om drie redenen
Sluiten