Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 okt 2018

De kip, het ei en de oplossing: ‘Bitcoin gaat 25000 dollar aantikken in 2018’

Bitcoin: het probleem van 2018

Je hebt Bitcoin bulls en Bitcoin bulls. Tom Lee kun je als marktanalist gerust een veteraan op Wall Street noemen. Lee staat bekend om zijn ogenschijnlijk grenzeloze optimisme als het om Bitcoin en de bredere cryptomarkt gaat.

25.000 dollar voor Bitcoin

Ondanks de dalingen van 2018, heeft hij dit jaar meermaals geclaimd dat Bitcoin nog in 2018 de 25.000 dollar gaat passeren. Ondertussen is het echter bijna november, en lijkt het er steeds sterker op dat die mijlpaal onmogelijk begint te worden.

De afgelopen weken nam de analist pauze van de cryptomarkt, maar nu is Lee terug. De managing director van adviesbureau Fundstrat Global Adviser werd gisteren geïnterviewd door Heidi, een internetpersoonlijkheid die bekend staat als ‘BlockchainChick’.

Mensen zijn te bearish…

Ze stelde hem meteen de vraag der vragen: Is Lee er nog steeds van overtuigd dat Bitcoin voor het einde van het jaar nog de 25.000 dollar gaat passeren? Het antwoord van de analist is verrassend. Gebaseerd op zijn decennia aan ervaring in verschillende markten, inclusief de DotCom-bubbel, gaf hij het volgende antwoord:

“Mensen zijn te bearish… Wat er gebeurt is dat mensen bearish worden omdat het logisch is. We weten dat de marktcondities verschrikkelijk zijn, en we zitten onder het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 dagen.”

Dat is een belangrijk punt. Het adviesbureau dat Lee zelf heeft opgericht, meldde onlangs nog in een rapport aan zijn cliënten dat Bitcoin slecht presteert wanneer de munt onder het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 dagen belandt. Een slecht teken dus?

Moeten we ons zorgen maken?

“We wezen onze klanten erop dat als Bitcoin onder zijn 200-dagen zit, dat de munt in het verleden dan maximaal 50 procent kans had om te stijgen in de volgende zes maanden. Wanneer de munt boven dat punt zit, is de kans 80 procent. De trend die door het voortschrijdend gemiddelde wordt geïmpliceerd, is dus zeer belangrijk.”

Oftewel, we moeten ons zorgen maken? Waarom is de analist dan alsnog optimistisch dat Bitcoin de 25.000 dollar gaat passeren? De Funstrat-oprichter claimde vervolgens dat hij dus snapt waarom men pessimistisch is, maar herhaalde dat hij zelf nog steeds zeer optimistisch blijft. Klik op volgende om te lezen waarom

Inhoud

Reageer op artikel:
De kip, het ei en de oplossing: ‘Bitcoin gaat 25000 dollar aantikken in 2018’
Sluiten