Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 jan 2019

4 Essentiële Bitcoin voornemens waarmee jij 2019 succesvol begint

2018 begon voor eigenaren van Bitcoin met explosieve groei. Het begin van dit jaar, 2019 dus, ziet er heel anders uit helaas. De cryptocurrency heeft de afgelopen maanden namelijk flinke klappen geïncasseerd. Met deze 4 voornemens kun jij er alles aan doen om van 2019 een succesvol crypto-jaar te gaan maken.

#1: Deel je enthousiasme

Evangeliseren is een groot woord, maar Bitcoin is wel gebaat bij mond-op-mond reclame. Uiteindelijk draait het bij ‘s werelds grootste cryptocurrency om de toepassingen, de bruikbaarheid. Die is nu nog verre van optimaal, maar de potentie is groot. Leer geïnteresseerde vrienden en collega’s hoe Bitcoin werkt, en waarom je er zo enthousiast over bent. Zorg dat je daarbij ook eerlijk bent over de gevaren en de nadelen van de cryptomunt. Je kunt ze alvast een satoshi sturen als een mooi beginnetje.

#2: Controle over je private keys

Private keys zijn ontzettend belangrijk. Zonder die zogenaamde sleutels ben je de toegang tot je digitale vermogen voor altijd kwijt, hoeveel Bitcoin je ook bezit. Misschien staan jouw keys wel op je bureaublad, maar wat gebeurt er als je computer het begeeft?

Overweeg een hardware wallet in te zetten, maar er zijn ook genoeg andere methodes om te verzekeren dat je nooit de toegang tot je Bitcoin verliest. En, bijna net zo belangrijk, dat anderen er niet bij kunnen komen. Juist nu de markt even op zijn gat ligt, kun je de tijd nemen om alles netjes op te slaan en te regelen. Lees hier meer over verschillende type wallets.

#3: Terug naar de basis van Bitcoin

Bitcoin schiet voorlopig nog niet naar nieuwe recordhoogtes, dat is duidelijk. Neem in de tussentijd de tijd om weer eens in de materie te duiken. Heb je bijvoorbeeld al de white paper gelezen waarmee het allemaal begon? De kans is daarnaast groot dat er bij jou in de omgeving bijvoorbeeld meetups of beurzen worden georganiseerd.

Daar worden toffe toepassingen en innovatieve ideeën gedeeld, wars van de koersen en de huidige trends. Of, ook interessant, pak er een goed boek over crypto bij. Vooral het afgelopen jaar zijn er zeer interessante exemplaren uitgekomen. Neem bijvoorbeeld The Blockchain Revolution, een boek dat echt in de technologie achter Bitcoin duikt.

#4: Heb je al een crypto-testament?

Het klinkt allemaal zeer heftig, maar ooit komt er een moment dat jij er niet meer bent. Wat gebeurt er dan met jouw cryptocurrencies? Vooral wanneer je een Bitcoin-vermogen van toch wel redelijk imposante waarde hebt, dan is het goed om daar nu al over te denken.

Juist omdat wallets, private keys en alles wat met cryptocurrencies gepaard komt een raadsel zullen vormen voor je nabestaanden. Zorg daarom dat de juiste persoon weet wat je wilt, of overweeg zelfs om naar een gespecialiseerde notaris te stappen. Het is een lastige zet omdat de munt vrij nieuw is als je het over mainstream besef en facilitering hebt, maar later heb je er profijt van.

Reageer op artikel:
4 Essentiële Bitcoin voornemens waarmee jij 2019 succesvol begint
Sluiten