Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Grimmige factoren: Bitcoin blijft zakken tot medio 2019’

Halverwege oktober stabiliseerde de prijs van Bitcoin, rond de 6500 dollar. Veel analisten beweerden dat de bodem bereikt was, en de markt zich klaarmaakte voor een rally. Oftewel, de bears mochten vertrekken!

Willy Woo over Bitcoin

Die rally blijft vooralsnog echter uit. De ene analist schuift zijn astronomische targets op naar volgend jaar, de ander gelooft nog heilig in een explosie. De bekende technische analist en investeerder Willy Woo is sceptisch.

Volgens hem ziet de nabije toekomst van de grootste cryptocurrency er niet zo rooskleurig uit. Sterker nog, volgens hem zal Bitcoin pas in het tweede kwartaal van 2019 een bodem vinden. Oftewel, dat betekent dat de cryptomarkt nog zeven maanden in de rode cijfers kan blijven steken.

Optimistische analisten wijzen naar fundamentele factoren zoals institutionele investeerders die klaar zijn om de markt te betreden. Ook stijgt het aantal dagelijks uitgevoerde transacties nog altijd rap en hetzelfde geldt voor het stabiele dagelijkse handelsvolume.

Woo bestempelt dergelijke factoren niet als onzin, maar vindt wel dat dergelijke optimisten een te rooskleurige conclusie eraan verbinden. Althans, ze rekenen op een toekomst die ook zeker in het verschiet ligt, maar niet zo snel al.

Factoren schetsen grimmig beeld

De factoren die Woo citeert schetsen een grimmiger beeld. Hij wijst erop dat NVTS bijvoorbeeld opnieuw door zijn bodem is gezakt. Dat is de waarde van het Bitcoin Network, gedeeld door de waardes van transacties. Volgens hem is dat een belangrijk signaal. Ook blijft het momentum van datzelfde netwerk nog steeds laag.

De afgelopen jaren steeg dat momentum eerst, alvorens er een degelijke bull cycle kon ontstaan. Overigens neemt dat niet weg dat er ook op de korte termijn ruimte voor Bitcoin is om te stijgen in waarde. Woo denkt echter dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de cryptocurrency boven zijn voortschrijdende gemiddelde van de afgelopen 200 dagen zal uitstijgen.

Dat zou namelijk betekenen dat Bitcoin binnen korte tijd meer dan 7.000 dollar waard zou moeten worden. “In de geschiedenis van Bitcoin is het uitstijgen boven het voortschrijdende gemiddelde van de afgelopen 200 dagen altijd een betrouwbare indicator van een transitie naar een bull market geweest. Het is nu nog te vroeg om de bear market uit te stappen.”

Op naar medio 2019 dan maar.. ?Check ook: Het geheime volume van Bitcoin: ‘cryptomarkt in zeer goede positie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Willy Woo

Reageer op artikel:
‘Grimmige factoren: Bitcoin blijft zakken tot medio 2019’
Sluiten