Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 jan 2020

Dit zijn de grootste gevaren voor Bitcoin in 2020

Wanneer investeerders de Bitcoin analyseren is men vaak geneigd alle positieve ontwikkelingen te bekijken. Naast de kansen van cryptomunten zijn er ook bedreigingen. De groep die 2020 voor Bitcoin minder positief inziet benoemt dan ook een aantal gevaren. Wij zetten op een rij op welke bedreigingen jij in 2020 moet letten.

De Chinese scams

In China staan cryptomunten, waaronder de Bitcoin onder druk. Inmiddels is het effect van de PlusToken scam al een aantal maanden voelbaar. Er spelen in China echter veel meer scams rondom cryptomunten. De verwachting is dan ook dat deze scams de prijs drukken. Enerzijds omdat het vertrouwen van investeerders geschaad wordt. Anderzijds willen de scammers zo snel mogelijk cashen, waardoor er meer vraag dan verwacht op de markt komt.

Bitcoin Miner Capitulation

De relatief lage prijs van de Bitcoin zorgt ervoor dat Bitcoin mining minder aantrekkelijk is. Met name verouderde mining-computers kunnen niet genoeg capaciteit genereren om voldoende Bitcoin-munten te minen. Hierdoor zullen zij de markt moeten verlaten en neemt het aantal miners af. Dit leidt uiteraard ook tot wantrouwen bij de investeerders, maar heeft bovendien gevolgen voor de goedkeuring van transacties op de Blockchain. Deze kan daardoor vertraagd worden. Dit heeft ook gevolgen voor de nodes en dus voor Nederland.

Ook is de vraag in hoeverre de Bitcoin halving voor prijsstijging kan zorgen als er minder partijen de moeite zullen doen om de Bitcoins tegen een lage prijs te genereren.

Oud Bitcoin zeer

De derde factor die de Bitcoin in 2020 parten zal spelen is het opruimen van oud zeer. In 2014 ging het -in die tijd leidende-  MT Gox met daverend geraas failliet. Er werd toen een enorme partij cryptomunten veilig gesteld en dat bleek de opmaat naar een fiks aantal juridische procedures over het eigendom. Deze procedures zullen naar verwachting in maart 2020 worden afgerond. Het wordt dan bekend wie de eigenaren blijken te zijn van de cryptomunten. Wanneer de eigenaren die munten verkopen ontstaat er nog meer prijsdruk.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de grootste gevaren voor Bitcoin in 2020
Sluiten