Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 18 feb 2019

Bitcoin: John McAfee doet gevaarlijke voorspelling voor 2020

Bitcoin heeft een zeer pijnlijk jaar achter de rug, zeker na het hoogtepunt van eind 2017. De cryptowinter is voorlopig nog niet voorbij. Sterker nog, men spreekt zelfs van een naderende ‘nucleaire cryptowinter.’ Ondertussen blijven Bitcoin bulls als John McAfee volhouden dat ‘s werelds grootste cryptocurrency de toekomst is.

Bitcoin in 2020

Ja, dat las je goed, John McAfee. De man achter de gelijknamige antivirus-software, die hij al jaren geleden van de hand heeft gedaan. Hij adviseert zelfs online om niet McAfee te gebruiken. Maar goed, dat is voer voor een ander artikel. De beste man is namelijk ook groot fan van Bitcoin.

Ondanks de huidige koers doet hij opnieuw een op zijn minst opvallende voorspelling. McAfee beweert dat Bitcoin nog voor het einde van 2020 1 miljoen dollar waard zal zijn. Ter vergelijking: op het moment van schrijven betaal je 3642 dollar voor 1 Bitcoin.

Die voorspelling deed de miljonair vorige week, maar nu koppelt hij er ook een gewaagde weddenschap aan. Als Bitcoin niet 1 miljoen dollar aan het einde van 2020 waard is, dan gaat de ondernemer zijn eigen geslachtsdeel opeten. Live op televisie.

John McAfee

Een stapje verder

Dat gaat een stapje verder dan een gefrituurde schoen of pet naar binnen harken. Bovendien gaat hij met zijn voorspelling ook een stap verder. In 2017 voorspelde de Amerikaan al dat Bitcoin binnen drie jaar 500.000 dollar waard zou zijn. Een voorspelling die vorig jaar er alleen maar ongeloofwaardiger op werd.

McAfee werd voor gek verklaard. Zijn reactie? Hij verdubbelt zijn target dus nog eens. Voor zowel de optimisten als de pessimisten valt wat te zeggen. Bitcoin kan eeuwig met kleine stapjes blijven dalen in waarde, maar aan de andere kant zou het ook zomaar een nieuwe revolutie kunnen ontketenen.

Over beide kanten van het verhaal hebben we al honderden artikelen geschreven, die je hier allemaal kunt vinden. In dit artikel wordt de bubbel rondom Bitcoin bijvoorbeeld vergeleken met de opkomst van het internet, een andere bubbel waar je opvallend veel lessen uit kunt trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RT

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin: John McAfee doet gevaarlijke voorspelling voor 2020
Sluiten