Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 apr 2018

Zoveel is Bitcoin volgens experts in 2022 waard

Bitcoin heeft een aantal sombere weken achter de rug. Maanden zelfs. Juist daarom was de 1.300 dollar correctie van eind vorige week meer dan welkom. Sterker nog, verschillende experts durfden hun hoop voor de toekomst van de cryptocurrency weer uit te spreken.

Bitcoin is in 2022 250.000 dollar waard

De beroemde investerings-tycoon Tim Draper doet er echter nog een schepje bovenop. Sterker nog, hij verwacht dat Bitcoin in 2022 maar liefst 250.000 dollar waard zal zijn. Dan hebben we het dus over een enkele Bitcoin. Ter vergelijking: op het moment van schrijven is de digitale munt 8100 dollar waard.

Draper deed de gedurfde voorspelling tijdens een Blockchain evenement, in zijn eigen Draper University in Californië. De (invloed)rijke investeerder en crypto-fan drong het publiek aan om in de cijfers te geloven.

Bitcoin 2022

“Ik denk 250.000 dollar per Bitcoin 2022,” aldus Draper. “Als ik in mijn kristallen bal kijk, dan denk ik echt dat het gaat gebeuren. Ze gaan denken dat je gek bent geworden, maar geloof het, het gaat gebeuren. Het wordt fantastisch!”

Het lijkt een knap staaltje overdrijven. Het publiek reageerder ook nou niet bepaald enthousiast. Vergeet echter niet dat Bitcoin eerder explosieve sprongen maakte, die Tim Draper accuraat wist te voorspellen.

In 2014 kostte de munt minder dan 320 dollar per stuk. Draper voorspelde toen dat Bitcoin de 10.000 dollar in 2017 zou gaan passeren. Toen werd de investeerder ook voor gek verklaard. Drie jaar later bleek echter dat hij helemaal gelijk had.

Hij zou dus zomaar opnieuw gelijk kunnen hebben. Niemand weet echter hoe de volatiele toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies eruit gaat zien. Toch noemt de zoon van Tim Draper zijn vader alvast een legende:

Adam Draper is zelf ook een venture capitalist. De Drapers zijn in ieder geval niet de enigen die zo hoopvol zijn. Verschillende grote namen van Wall Street deden de afgelopen weken vergelijkbare uitspraken.

Tom Lee, medeoprichter van Fundstrat Global Advisors, is er bijvoorbeeld vrij zeker van dat Bitcoin nog dit jaar 25.000 dollar waard zal zijn. Hebben de invloedrijke investeerders gelijk?

De tijd gaat het ons leren. De volatiele achtbaan die Bitcoin heet is in ieder geval nog lang niet afgelopen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

?Lees ook: De zeepbel van Bitcoin is allang gebarsten

 

Reageer op artikel:
Zoveel is Bitcoin volgens experts in 2022 waard
Sluiten