Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 okt 2020

Drie redenen waarom Bitcoin op weg is naar een koersrecord

De Bitcoin is na een relatief rustige tijd weer actiever dan ooit. Inmiddels zijn de investeerders weer bullish en lijkt de munt weer op weg naar koersrecords. Wij zetten de stand van zaken op een rij.

Voordat we verder naar de toekomst van Bitcoin kijken werpen we eerst een blik op de actuele situatie.

Hoe sluit de Bitcoin op de Europese markten?

Nadat we gisteren al positiviteit zagen is het vandaag nog een stuk positiever. De Bitcoin stijgt flink door en noteert op het moment van schrijven een koers van EUR 9.365,73 ($ 11.069,24) en stijgt daarmee 1,56% ten opzichte van gisteren. Dat de koers weer boven de psychische grens van $ 11.000,- beweegt en er daarmee nog steeds in slaagt boven $ 10.500,- te blijven, is voor analisten reden tot optimisme.

Drie redenen waarom de Bitcoin naar recordkoers kan stijgen

Analisten zien dat er een fikse stijging in het verschiet ligt en dat er zelfs recordkoersen mogelijk zijn. Dit zijn de drie voornaamste redenen:

Whales blijven de Bitcoin hodlen

Toen de BTC even onder de $ 10.500,- bewoog was men bang voor een verkoopgolf onder de grootbezitters, de zogenoemde whales. Uit statistieken blijkt echter dat de BTC vastgehouden wordt. Sterker nog, tussen $ 10.407,- en $ 10.570,- hebben de whales aanzienlijke aantallen cryptomunten bijgekocht.

Munt blijft boven $ 10.500,-

In beleggerskringen wordt een koers pas als echt bullish gezien als deze de vorige piek als bodem neemt voor verdere groei. Die vorige piek was in juli 2019 en lag op … $ 10.500,-. Dat de munt daarboven komt is dus een zeer goed signaal.

Institutionele beleggers krijgen meer interesse

Bij het derde effect stonden we gisteren al uitgebreider stil. Institutionele beleggers investeren steeds vaker in Bitcoin als onderdeel van hun beleggingsstrategie. De strategische aankoop van Square draagt dan ook zeker bij aan de positieve verwachting.

Is er een maar….?

Zoals wij al eerder bespraken zijn er twee ‘maren’ die een ongeziene koersstijging structureel kunnen verstoren. Allereerst ligt er nog een open CME koersgat op $ 9.600,-.  Ten tweede komt er binnenkort wellicht een grote hoeveelheid BTC op de markt.

Aan de andere kant is het op basis van historische gegevens ook reëel om te verwachten dat Bitcoin na de presidentsverkiezingen snel stijgt. Als dit gebeurt zouden de twee ‘maren’ wel eens onder kunnen sneeuwen. Hoe dan ook lijkt er een volatiele periode met fikse koersbewegingen aan te komen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cointelegraph

Reageer op artikel:
Drie redenen waarom Bitcoin op weg is naar een koersrecord
Sluiten