Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 12 jul 2018

‘Bitcoin kan nog steeds 60.000 dollar bereiken in 2018 (en dit is daarvoor nodig)’

De cryptomarkt zit ver van zijn hoogtepunt van afgelopen december af, maar toch blijven experts hoopvol voor Bitcoin en Ethereum. Niet alleen op de lange termijn, maar zelfs voor 2018. 

‘Bitcoin kan nog de 60.000 dollar aantikken’

Vanwege ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur en regulering verwachten sommigen nog steeds een explosie. De een voorbij de 20.000 dollar van december vorig jaar, de ander ver voorbij dat prijspunt.

Julian Hosp, president en medeoprichter van crypto start-up TenX, blijft zeer bullish. Dat bevestigde hij tijdens een tech-conferentie in Hong Kong, RISE:

“Toen, in december, was de recordprijs 20.000 dollar. Ik voorspelde dat we in 2018 5.000 dollar en 60.000 dollar zouden gaan meemaken. Dus, 5000 dollar hebben we bijna aangetikt. Dus laten we kijken of we de 60.000 dollar kunnen bereiken. Ik ben nog steeds vrij zeker van mijn zaak.”

Hosp heeft gelijk: Bitcoin tikte onlangs de 5.700 dollar aan als recent dieptepunt. Dat klinkt dramatisch, maar afgelopen november zat de cryptocurrency ook nog op dat niveau. Ook hier geldt: neem een stap terug, zoom uit, en het valt allemaal mee.

Julian Hosp
Dr. Julian Hosp

Sindsdien heeft de digitale munt al een deel van de recent geleden schade gecompenseerd. Gisteren ging Bitcoin van de hand voor 6.363 dollar. Dat is echter nog steeds 67 procent onder het hoogtepunt van december.

Hosp geeft toe dat de lat zeer hoog ligt, en dat er zeer groot positief nieuws moet komen om Bitcoin nog dit jaar naar de 60.000 dollar te krijgen. Hij vestigt zijn hoop op de aankondiging van Bitcoin-fondsen of een land dat zeer gunstige regulering introduceert. Regulering die “zeer, zeer positief voor Bitcoin is”.

Wanneer dat momentum niet nog dit jaar tot stand komt, dan denkt Hosp dat het “zeker een stuk langer gaat duren” voor de cryptocurrency de 60.000 dollar bereikt.

De tijd begint te dringen, en dat beseft de ondernemer maar al te goed. Volgens hem zal Bitcoin nog in augustus de 10.000 dollar moeten passeren om het gestelde doel te bereiken. Met een klein stukje herhaling van de mediahype van vorig jaar. Oftewel, een klein stukje bubbel?

“Als we meer dan 10.000 dollar voor het einde van augustus zien, dan is 20.000 dollar zeer plausibel. Dan zal de pers, de media ook erop springen en kan de 60.000 dollar zeker nog dit jaar aangetikt worden.”

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Mediahype kan gunstig zijn

Vorig jaar groeide de cryptomarkt explosief door de mediahype, die een grote groep consumenten binnenbracht. Begin dit jaar hebben we het effect daar van uitgebreid meegemaakt: na lichte dalingen zette een keldering in. Het resultaat? Zeventig procent van de waarde ging in rook op.

Joseph Lubin, een van de oprichters van het Ethereum-platform, houdt zich niet zo met de prijs bezig. Volgens hem focussen de ontwikkelaars nu vooral op het bouwen van infrastructuur. Voor de lange termijn. Tegelijkertijd ziet hij ook de waarde van media-aandacht in:

“We laten de prijs zijn ding doen. Wanneer de prijs hoog is of heen en weer schiet (door extra aandacht), dan is dat eigenlijk goed nieuws voor ons. Het brengt meer aandacht naar ons ecosysteem, het trekt ontwikkelaars en ondernemers aan, en dat levert fundamentele waarde op.” Los van de directe volatiliteit dus.

De nieuwe infrastructuur moet een tweede laag aan gaan brengen in het ecosysteem. Waar de eerste laag focuste op vertrouwen, maakt de tweede laag “honderdduizenden transacties per seconde mogelijk.” Alleen die achievement zal al een positieve boost aan de cryptomarkt geven, gezien het verwerken van transacties vaak de bottleneck is voor use cases van Ethereum-projecten.

Check ook: Bitcoin wijkt voor het eerst in zeven jaar af in tweede kwartaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNBC

Reageer op artikel:
‘Bitcoin kan nog steeds 60.000 dollar bereiken in 2018 (en dit is daarvoor nodig)’
Sluiten