Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jul 2018

Bitcoin schiet de 8000 dollar voorbij: tijd voor een explosie?

Dat ging sneller dan verwacht. Bitcoin is vanochtend de 8.000 dollar voorbij geschoten, voor het eerst sinds halverwege mei. Na een aantal pijnlijke maanden wist de munt vorige week binnen een half uur explosief naar de 7400 dollar te schieten.

8000 dollar: Bitcoin springt resistance voorbij

De afgelopen dagen hield dat prijspunt stand, en steeg het handelsvolume. Vanmorgen schreven we nog dat het marktaandeel van Bitcoin voor het eerst weer op het punt van december vorig jaar zit. Oftewel, toen de koerswaarde van de cryptocurrency bijna een recordprijs aantikte.

Analisten beweerden de afgelopen maanden dat Bitcoin nog een keer de bodem van 5000 dollar aan zou gaan tikken, om vervolgens naar een recordwaarde te schieten. Ja, nog dit jaar. Na afgelopen week ontstond er dan ook een interessante situatie. Is dit al de weg omhoog, of komt er nog een klap?

Men leek het erover eens te zijn dat de grens van 8000 dollar een antwoord op die vraag zou opleveren. Wanneer de digitale munt de komende dagen de 8000 dollar kan aantikken, dan verwacht men dat de bull run van vorig jaar terug zal keren. Oftewel, de stijging die toen bijna de 20.000 dollar voorbij vloog.

Dat prijspunt is nu dus nog sneller bereikt dan men verwachtte. De komende uren en dagen gaan bepalend worden: kan Bitcoin boven de 8000 dollar blijven? Zo ja, dan is de basis voor een snelle en explosieve rally groter dan ooit. Zo nee, dan gaat het waarschijnlijk nog wel even duren voordat het momentum op gang komt.

Bitcoin

Het recente nieuws dat verschillende instituties interesse hebben in Bitcoin, helpt hierin natuurlijk ook mee. BlackRock, ‘s werelds grootste asset manager, is naar verluidt zeer enthousiast over de potentie van cryptocurrencies. Dat zie je terug in de recente groei van Bitcoin. Investeerders hopen dat het entree van institutioneel geld voor een nieuwe impuls zal gaan zorgen.

Helaas lijkt het positieve momentum van Bitcoin niet over te springen op altcoins

Ondertussen kwam ook het nieuws naar buiten dat David Solomon nu officieel de nieuwe CEO van Goldman Sachs is, de grote Amerikaanse bank. Afgelopen juni bevestigde Solomon nog dat de investeringsbank zich aan het verdiepen is in het toevoegen van Bitcoin en andere coins aan zijn portfolio.

 

De (nabije) toekomst ziet er dus vooralsnog zeer rooskleurig uit. Helaas lijkt het positieve momentum van Bitcoin niet over te springen op altcoins. Ether daalde de afgelopen 24 uur 1 procent in waarde. Ripple 2,6 procent en Bitcoin Cash 3 procent.

??Lees ook: ‘Koop eerst een hele Bitcoin voordat je aan altcoins begint’

Reageer op artikel:
Bitcoin schiet de 8000 dollar voorbij: tijd voor een explosie?
Sluiten