Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 feb 2018

Bitcoin zakt onder 8000 dollar en neemt Ethereum en Ripple mee ?

De cryptomarkt moet het vooral hebben van de lange termijn. In de meeste gevallen gaat het om oplossingen voor problemen die pas in de toekomst nijpend gaan worden. Projecten die ontwikkeling nodig hebben, of de ondersteuning van gevestigde namen. Dat heeft tijd nodig. Op de korte termijn lijkt Bitcoin echter in de problemen te zitten.

Bitcoin duikt onder 8000 dollar

Door de hype in de mainstream media gaat de korte termijn echter steeds meer gelden. De doorsnee consument stapt erin uit winstbejag. Dat gaat helaas niet gepaard met het geduld dat nodig is om de munten tot hun recht te laten komen. Vervolgens ontstaat er daardoor een bubbel, waarbij dalingen voor paniek zorgen.

Maar als je uitzoomt, dan valt het allemaal mee. Elk jaar zakt de markt in, vaak halverwege januari. Basiskennis voor ervaren investeerders, maar je kunt niet van de enthousiaste consument verwachten dat hij of zij dat referentiekader heeft.

Bitcoin

Vorige week dook Bitcoin onder de 9000 dollar. Daarmee is de digitale munt in waarde gehalveerd. De daling zette in na slecht nieuws vanuit Zuid-Korea en verwarring in India. Hier lees je daar meer over. De daling blijft nu echter langer doorlopen dan we gewend zijn. Sterker nog, Bitcoin is op het moment van schrijven ruim onder de 8000 dollar blijven haken. Dat komt op een daling van meer dan 24 procent neer in 24 uur.

Toch is Bitcoin niet de grootste verliezer. Die prijs gaat naar een digitale munt waarvan je waarschijnlijk nog niet had gehoord.

Niet de enige cryptocoin

Het is niet de enige cryptocoin die opnieuw klappen krijgt. Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) zijn 14 procent gedaald. Ook Ethereum (ETH) kreeg het er van langs met een daling van 13 procent. Geen bewegingen om je bijzonder zorgen om te maken, maar het is wel een trend die wat goed nieuws kan gebruiken. Oftewel, om weer in de groene cijfers te geraken.

Toch is Bitcoin niet de grootste verliezer. Die prijs gaat naar een digitale munt waarvan je waarschijnlijk nog niet had gehoord. Dan hebben we het over Dent. Dat is een cryptocoin die op Ethereum gebaseerd is. Ethereum is naast een munt namelijk ook een platform, waar bovenop andere tokens ontwikkeld kunnen worden. De prijs van Dent is in de afgelopen 24 uur met 26 procent gedaald.

Spijtig, want die cryptocoin was een van de snelst groeiende munten van het afgelopen weekend. Het is de kunst om voorbij die correcties te kijken en inschattingen te maken voor op de lange termijn. Dat is het hele sleutelwoord: inschattingen. Niemand weet exact wat er te gebeuren staat. Probeer je dus in te lezen en maak je eigen beslissingen. Het worden interessante maanden! De grote vraag is: kan Bitcoin weer een valide betaalmiddel worden? Het antwoord lees je hier.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin zakt onder 8000 dollar en neemt Ethereum en Ripple mee ?
Sluiten