Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 okt 2018

Optimisme zakt: ‘Bitcoin gaat 9.000 dollar niet meer passeren in 2018’

Het is slecht nieuws wanneer zelfs een van de grootste en bekendste Bitcoin-bulls zijn targets naar beneden toe bijstelt. Michael Novogratz voorspelde vorig jaar nog dat Bitcoin naar de 40.000 dollar kan gaan stijgen in 2018.

Bitcoin in 2018

Hij bleef dit jaar zeer optimistisch, ook in de maanden vol rode cijfers. Later focuste de miljardair zich vooral op het prijspunt van 10.000 dollar, een horde die Bitcoin volgens hem met gemak zou gaan overwinnen.

Daar is nu verandering in gekomen. Afgelopen dinsdag hield hij een praatje tijdens het Economist Finance Disrupted-congres in Manhattan. Daar liet hij het volgende weten: “Ik denk dat Bitcoin niet de 9.000 dollar gaat passeren in 2018.”

Michael Novogratz Bitcoin
Michael Novogratz

Duidelijk dus. Novogratz verwacht dat de cryptocurrency nog tot de eerste twee kwartalen van 2019 nodig heeft om de 10.000 dollar te passeren. Bitcoin zakte dit jaar maar liefst 53 procent in waarde, en is nu rond de 6540 dollar waard.

Daarmee is het overigens niet het grootste crypto-slachtoffer van 2018. Munten als Ether en XRP zijn er ondanks recente groei slechter aan toe. Zij leverden dit jaar respectievelijk 65 procent en 76 procent in.

Volgens de voormalig investeerder bij Goldman Sachs staat de prijs van Bitcoin vooral onder druk doordat bedrijven hun crypto verkopen om bijvoorbeeld salarissen uit te betalen. Modellen zijn gebaseerd op de hoogtijdagen van 2017, waardoor kosten nu moeten worden geslikt.

Bitcoin in 2019

Novogratz is de hoop echter niet verloren, verre van zelfs. De miljardair is allesbehalve bearish. Hij is er nog steeds van overtuigd dat Bitcoin in september een bodem heeft gelegd, die we niet meer gaan tegenkomen. Het tempo waarop de groei wordt ingezet, valt echter lager uit dan hij hoopte.

De investeerder voorspelt dat institutionele investeerders volgend jaar gereed zullen zijn om de markt te betreden. De verbeterde infrastructuur en regulering neemt de huidige drempel voor dergelijke partijen weg. Novogratz verwacht dan opnieuw een flinke dosis FOMO (fear of missing out), waarbij investeerders bang zijn om de boot te missen. Het gevolg? Explosieve groei.

 

?Check dit ook: Gratis cheaten in Fortnite? Bitcoin stelen zul je bedoelen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Optimisme zakt: ‘Bitcoin gaat 9.000 dollar niet meer passeren in 2018’
Sluiten